Trabzon Orman Bölge Müdürü Döngez Açıklaması

'2016'da üç fidanlığımızda 5,5 milyon fidan ürettik, 8 milyon fidanın bakımını yaptık'.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, geçen yıl 5,5 milyon fidan ürettiklerini, 8 milyon fidanın da bakımını yaptıklarını bildirdi.

Döngez, AA muhabirine, Trabzon'un Of ve Rize'nin Pazar ilçeleri ile Bayburt'taki orman fidanlık şefliklerinde üretim yapıldığını söyledi.

Burada doğu ladini, sarıçam, likapa, ahlat, huş, ceviz, kestane, ateş dikeni gibi türlere ait fidanların üretildiğini belirten Döngez, yılda yaklaşık 300 bin fidanın halka ücretsiz dağıtıldığını ifade etti.

Ormanların devamlılığını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Döngez, şunları kaydetti:

'2016'da üç fidanlığımızda 5,5 milyon fidan ürettik. 8 milyon fidanın da bakımını yaptık. Bu fidanların 4,5 milyonu Of, kalan kısmı ise Pazar ve Bayburt'taki fidanlıklarda üretildi. Besin değeri ve sağlık açısından meyvesi önemli olan likapa fidanından ise 10 bin adet ürettik. Mavi yemiş ya da yaban mersini olarak da bilinen bu meyvenin fidanından, bu yıl 30 bin, gelecek yıl ise 90 bin adet üretmeyi hedefliyoruz.'

Orman Genel Müdürlüğünün, fidanlıkların altyapısının iyileştirilmesi için destek sağladığını vurgulayan Döngez, bu sayede Of ve Pazar'daki şefliklerde kalorifer dairesi ve tesisatı yapıldığını, toprak hangarın çatısının onarıldığını, kademe binası ve yanına ek depolar inşa edildiğini, işçilerin dinlenebileceği konteyner şeklinde yerler oluşturulduğunu bildirdi.

Lojmanlar ile idari binanın ön ve arka yollarına parke döşendiğini, bazı bölgelerdeki yollara da beton döküldüğünü anlatan Döngez, 'Anadolu topraklarını yeşillendirmek, ülkemiz ile vatandaşımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.' dedi.

Döngez, kış sezonunun geride kaldığını, kısa zamanda alçak kesimlerden itibaren fidan üretimine başlayacaklarını belirtti.
Kaynak: AA