TBMM Başkan Vekili Aydın Açıklaması

Adıyaman’ın Samsat ilçesindeki depremzedeleri ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Ahmet Aydın, "Hedefimiz en kısa sürede vatandaşlarımızı kalıcı meskenlere kavuşturmak" dedi.

TBMM Başkan Vekili Aydın Açıklaması
TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile birlikte Samsat ilçesindeki depremzedelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kriz merkezinde depremzedelerle alakalı Adıyaman Valisi Abdullah Erin’den bilgi alan Başkan Vekili Aydın, depremzedeleri öncelikle daha sağlı konteynerler, sonrasında ise kalıcı meskenlere kavuşturmak istediklerini söyledi.

Samsat Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Amirliği ve vatandaşların yaşadığı çadırları gezen Aydın ve beraberindeki heyet vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, oluşturulan kriz merkezinde iyi bir planlama ve yönlendirme ile Samsatlı vatandaşların ihtiyaçlarının anında karşıladığını belirterek, "Devlet kurumları elinden gelen çabayı sarf ettiler. Planlı bir koordinasyon yürütülmüştür. Herkese çadır verilmiş şimdi de vatandaşlara konteyner dağıtılması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Artçı depremler neticesinde yeni hasarlar oluşmaktadır. Bunların tespitleri de hızlıca yapılacak. Gerek ilçe merkezinde gerekse de köylerimizde ciddi hasarlar var. Neredeyse konutların dörtte üçünün ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Zemin etüdü yeniden yapılacak ve uygun olan bir ortamda yapılar yapılacak. Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı da bu konu hakkında bilgilendiriyoruz. Bizler de burada halkımız ile iç içeyiz. Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yüreğimiz Samsat’ta. Hükümetimiz ve devletimiz halkımızın zararlarını en iyi bir şekilde karşılayacaktır. Bunun için bütün tedbirleri alıyoruz. Valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız, AFAD ve devletin bütün kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyor. Samsatlı kardeşlerime geçmiş olsun diyorum" dedi.

Kaynak: İHA