Tam Teçhizatlı Görüntüsü Yalanını Ortaya Çıkardı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında bir odaya kilitlendiğini ileri süren eski yüzbaşı Tüzel'in, tam teçhizatlı ve silahlı olduğu görüntüler ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında kendisinin bir odaya kilitlendiğini ve sabaha kadar çıkmadığını ileri süren Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli eski yüzbaşı Mehmet Emin Tüzel'in tam teçhizatlı, silahlı görüntüleri ortaya çıktı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili 221 sanık hakkında hazırlanan çatı iddianamesinde yer alan ifadesinde Tüzel, Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli eski yarbay Halit Kazancı'nın 15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığında rehine kurtarma tatbikatının yapılacağını söylediğini belirtti.

Tüzel, daha sonra akşam saat 18.00'de Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında olmasının istenmesi üzerine buraya gittiğini ifade etti.

Kazancı ile eski kurmay albay Fırat Alakuş'un teçhizat alınması talimatı verdiğini anlatan Tüzel, 20 kişinin bulunduğu otobüsle Genelkurmay Başkanlığına gittiklerini bildirdi.

Darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığında yaşananları anlatan Tüzel, eski yüzbaşı Fazlı Özşahin ile kendisinin bir odaya kilitlendiğini ve buradan da sabaha kadar çıkmadıklarını ileri sürdü.

Tüzel, darbe girişiminde bulunulduğunun farkında olmadığını, kimseye zarar vermediğini ve FETÖ hakkında bilgisi olmadığını savundu.

- Görüntülerde silahlı ve teçhizatlı görüldü

İddianameye giren, darbecilerin imha ettiklerini sandıklarını ancak Bilgi İşlem Daire Başkanlığındaki yedekleme sisteminden ulaşılan güvenlik kamerası görüntüleri ise Tüzel'in ifadelerini yalanladı.

Görüntülere göre, Tüzel, tam teçhizatlı olarak darbeci askerlerle Genelkurmay Başkanlığına saat 21.22'de giriş yaptı.

Saat 21.29'da Genelkurmay Karargahı muhabere merkezi koridorunda teçhizatlı olarak dolaşan Tüzel, bir ara Genelkurmay Başkanlığı bahçesine de çıktı.

Tüzel, saat 22.28, 22.32 ve 00.51'de de yine darbeci askerlerle Genelkurmay Karargahı girişinde silahlı görüldü.
Kaynak: AA