Suikast Girişimi Davasında Ara Karar Bekleniyor

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda 3 hafta önce görülmeye başlanan duruşmada, mahkeme heyeti ara kararını açıklayacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada, mahkeme heyeti ara kararını açıklayacak.

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde davanın görüldüğü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na getirildi. Binanın bahçesinde araçlardan indirilen sanıklar, jandarma eşliğinde salona alındı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu ve 20 Şubat'tan beri süren duruşmada bugüne kadar eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, eski Tuğgeneral Ünsal Coşkun, eski Tuğamiral Tezcan Kızılelma, eski Binbaşı Şükrü Seymen, eski Binbaşı Taner Berber ve Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının 'üs imamı' olarak anılan eski Astsubay Zekeriya Kuzu, eski Özel Kuvvetler Tim Komutanı Yüzbaşı İsmail Yiğit, helikopter pilotları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı'nın da arasında bulunduğu tutuklu sanıkların tamamı dinlendi.

Üç haftası geride kalan duruşmada, savunmaların sunulmasının ardından mahkeme heyeti son 2 gün dava dosyasına giren delillerle ilgili sanıklar ve avukatlarının talepleri dinlendi.

Açıklanacak ara kararın ardından duruşmanın 24 Nisan'a ertelenmesi bekleniyor.

Kaynak: AA