Şanlıurfa'dan Suriyelilere 4 Tır İnsani Yardım

Sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırlar, törenle uğurlandı.

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 4 tır insani yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırların uğurlanması dolayısıyla, Yenice Mahallesi'nde tören düzenlendi.

Platform Başkanı Osman Gerem, yaptığı konuşmada, Suriye'de iç savaş nedeniyle insanların çok zor koşullarda yaşamaya çalıştığını söyledi.

Ankara'dan Gönül Yardımlaşma ve Kültür Vakfının desteğiyle 4 tırı daha Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine göndereceklerini ifade eden Gerem, şunları kaydetti:

'Masumların yurdu Suriye, şer güçler tarafından adeta kurtlar sofrasına dönüştürülmüştür. Yeni ürettikleri tüm silahları çoluk çocuk demeden o insanların başında denemeye çalışıyorlar. Tüm dünya buna sessiz ve duyarsız kalıyor. Bugün burada, o gönlü kırıkların yanında yer almak için toplandık. Suriye dediğimiz zaman Türkiye'den başka el uzatan, yardım eden yok. Yardım yapıyor gibi görünenler var ama aslında yok. Şu an bile ağaçların dibine sığınmış, şeffaf naylonların içinde ve çıplak ayaklarla, uzatılacak yardım elini bekleyen insanlar var. Katkı için Ankara'dan gelen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.'

Vakfın Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç ise Türkiye'nin uzun süredir mazlumlara sahip çıkmak için önemli çalışmalar yürüttüğünü vurguladı.

Edilen duanın ardından 4 tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru yola çıktı.
Kaynak: AA