Peter Service, Kuzey Kıbrıs Turkcell Faturalandırma Ve Ücretlendirme Projesini Tamamladı

Rusya’nın en büyük Bilişim Teknolojileri (BT) şirketleri arasında yer alan Peter Service, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in faturalandırma ve ücretlendirme projesini tamamlandığını açıkladı.

Rusya’nın en önemli Bilişim Teknolojileri (BT) şirketi Peter Service, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in faturalandırma ve ücretlendirme altyapı dönüşüm projesini tamamladı. Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, bu önemli işbirliği sayesinde, Kuzey Kıbrıs’taki varlıklarını efektif kullanarak dijital çağ için çok daha ileri bir noktaya ulaştıklarını söyleyerek, “Yüksek hızda mobil internetin gelişi ve dijital hizmetlerin artan kullanımıyla birlikte süreci verimli yönetmek adına yetkin bir çözüm ürettik” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı da Operasyon Destek Sistemleri (OSS) ile İş Destek Sistemleri ve Çözümlerinin (BSS) öneminin arttığı bir süreçte, dünyanın en önemli şirketlerinden biriyle işbirliği yaparak, önemli bir yeniliği daha adaya taşıdıklarını vurguladı. Yazıcı, "Hızımıza hız, kalitemize kalite katmak için 4.5G teknolojisine geçiş heyecanını yaşadığımız bu yılda, destek sistemleri anlamında önemli bir strateji belirledik. Peter Service ile artık tüm abonelerimize tek bir sağlayıcı üzerinden hizmet verecek, ayrıcalıklı bir projeye imza attık” dedi.

Peter Service tarafından üretilen tek yön odaklı faturalandırma ve ücretlendirme çözümünün birçok aboneyi olumlu desteklediğini söyleyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, “Kuzey Kıbrıs Turkcell, Peter Service’i seçerek, işletilecek ve bakıma alınacak sistemlerin sayısının azaltılması yoluyla operasyonel maliyetlerini azaltmayı da başarmıştır” dedi.

Gorkov: Özelleştirilmiş çözümler

Peter Service CEO’su Igor Gorkov ise yaptığı değerlendirmede "Şirketimizin kuruluşundan bu yana Rusya’da değişken ölçekli birçok projeyi tamamladık. Şu anda, uzmanlaşarak, yerel pazarda edindiğimiz tecrübeyi diğer pazarlara ihraç etmeye odaklandık" dedi.

“Küresel endüstri liderleriyle, çözümlerimiz, teknolojilerimiz ve süreçlerimiz paralel olmaktadır” diye konuşan Gorkov, global pazardaki ihtiyaçları göz önünde bulundurarak, müşterilerinin her birine tamamen özelleştirilmiş çözümler sunmak için çalıştıklarını belirtti.

Gorkov, bu anlamda, Kuzey Kıbrıs Turkcell adına tamamlanan projenin son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Peter Service şimdiye kadar 50’den fazla Telekom operatörü için 120’den fazla projeyi başarıyla tamamlamış. 13 ülkede 100 milyondan fazla mobil ve sabit hat abonesi, Peter Service çözümlerini günlük olarak kullanıyor. 20 yılı aşkın geçmişe sahip Peter Service, Rusya’nın en büyük BT şirketleri arasında yer alıyor. Telekomünikasyon endüstrisi için OSS ve BSS geliştirme, dağıtım ve bakımına odaklanan Peter Service, yazılım çözümlerinde teknoloji ve pazar lideri olarak öne çıkıyor. Peter Service geçtiğimiz yıl önemli çoğunluğu üçüncü taraf sağlayıcıların faturalandırma sistemlerini değiştirmeyi içeren pek çok uluslararası projeye imza attı.
Kaynak: İHA