25 Kadın 1 Düğün

Kaçarak evlendiği için gelinlik giyemeyen ve ailesiyle görüşmeyen iki çocuk annesi Seyhan Öztürk’ün (21), hayali gerçek oldu. Öztürk’ün derdini öğrenen 25 kadın kursiyer birlik oldu ve yaptıkları organizasyonla kadına yıllar sonra gelinlik giydirdi. Çocuklarını kucağına, eşini yanına alarak ders sonrası kendi düğününde oynayan Öztürk, yine kadın arkadaşları sayesinde ailesi ile de barıştı.

25 Kadın 1 Düğün
İzmir Konak’ta dezavantajlı kadınlara yönelik verilen mesleki eğitim kursuna giden 21 yaşındaki iki çocuk annesi Seyhan Öztürk, kadın kursiyer arkadaşları ile derdini paylaşınca hayali gerçek oldu. 2013 yılında eşi Deniz Çayan Öztürk ile kaçarak evlenen ve bu sebeple ailesi tarafından reddedilen Öztürk, hem ailesiyle barışmayı hem de hiç giymediği gelinliği üzerinde görmeyi çok istediğini söyledi.

Öztürk’ten habersiz plan yapan 25 kadın kursiyer, Öztürk’e gelinlik aldı, onu kuaföre götürdü, davetiye bastırdı ve kurs merkezinde kına gecesi ile düğün organizasyonu düzenledi.

Kendi düğününe çocukları 3 yaşındaki Araz ve 7 aylık Poyraz ile gelerek dans eden Öztürk, dansa ara vererek eşi ile birlikte çocuklarına mama verdi. Öztürk, yine arkadaşlarının çabaları ile yıllar sonra ailesi ile de barıştığını belirtti.



Vasiyeti gelinlikti

Gelinlik giymeyi her zaman hayal ettiğini ifade eden Öztürk, "2013 yılında kaçarak evlendim. Kurstaki arkadaşlarıma hiç gelinlik giymediğimi, ailemle görüşmediğimi söyledim. Sıkıntımı anlatınca aralarında böyle bir sürpriz planlamışlar. 8 Mart’ta kına gecesi yaptık. Bu sabah da kuaföre gittik, fotoğraf çektirdik. Bütün gün eğlendik. Gelinlik giymeyi çok istiyordum. Eşime her zaman ‘eğer gelinlik giyemeden ölürsem kefen olarak giydirin’ diyordum. Ailemle de barıştım. Yeni bir başlangıç yaptım" dedi.

Seyhan Öztürk’ün eşi Deniz Çayan Öztürk de çok mutlu olduğunu belirterek organizasyonu yapan kadın kursiyerlere teşekkür etti.

Görüşmediği ailesi ile barıştı

Konak Belediyesi tarafından Konak Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR destekleriyle düzenlenen "Gelecek Eğitimde Eğitim Konak’ta" isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında 1. Kadriye Mahallesi Rehberlik ve Danışmanlık Merkezinde dezavantajlı kadınlara mesleki eğitim kursları düzenleniyor. Seyhan Öztürk’ün Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği kursunda eğitim gördüğünü kaydeden projenin koordinatör yardımcısı Rana Kuddaş, "Seyhan Hanım, yaşadığı sıkıntıyı arkadaşları ile paylaşıyor. Bunun üzerine diğer kursiyerler böyle bir gün gerçekleştiriliyor. 8 Mart’ta kına gecesi düzenlendi, bugün de düğün yapılıyor. Her şeyi kadın kursiyerler ayarladı. Seyhan Hanım için gelinlik aldılar, onu kuaföre götürdüler, fotoğraf çektirdiler. Her şeyle tek tek ilgilendiler. Ayrıca baba ile görüşerek baba-kızın barışmasını sağladılar" diye konuştu.

Kaynak: İHA