Ordu'da FETÖ'den 362 Kişi Tutuklandı

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, hain darbe girişimi olan 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 362 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Ordu'da FETÖ'den 362 Kişi Tutuklandı
FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar hakkında teknik bilgiler veren Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, ilçeler dahil olmak üzere bu güne kadar FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik toplam bin 603 soruşturma dosyası açıldığını belirtti.

10 Mart 2017 tarihi itibariyle ellerinde bin 225 derdest dosya bulunduğunu belirten Başsavcı Çiçekli, “Ordu ili ve ilçelerinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik olarak 2 bin 277 kişi hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden bin 20’si gözaltına alınmıştır. Yine bu soruşturmalar kapsamında 362 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiş, 984 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 169 kişi de doğrudan serbest bırakılmıştır. Tüm soruşturmalar kapsamında toplam 200 soruşturma dosyası üzerinden iddianame düzenlenerek kamu davası açılmıştır” dedi.

Kaynak: İHA