Öğrenciler Şiir Ve Kompozisyonlarıyla Mehmet Akif'i Anlattı

Beyoğlu’nda İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u tanımak ve milli birlik ve beraberlik ruhunu yeniden hatırlatmak amacıyla "İstiklalden İstikbale Milli Birlik Şuuru Şiir ve Kompozisyon Yarışması" düzenlendi. Yarışmanın Ödül Töreni’nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “15 Temmuz darbe girişimi gecesi halkımızın verdiği mücadeleyle istiklal ruhunun ne olduğunu daha iyi anladık ve hissettik. İstiklal şuurunu canlı tutmak bizim vazifesidir” dedi.

Öğrenciler Şiir Ve Kompozisyonlarıyla Mehmet Akif'i Anlattı
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "İstiklalden İstikbale Milli Birlik Şuuru Şiir ve Kompozisyon Yarışması” düzenlendi.

İlçe genelinde eğitim gören Ortaokul öğrencileri şiirleriyle, lise öğrencileri ise kompozisyon eserleriyle katıldığı yarışmada dereceye giren öğrenciler, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı. Törene; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’nın yanı sıra çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.



Mehmet Akif’in hayatını anlatan tiyatro oyunu büyük beğeni topladı

Öğrencilerin törende sahnelediği Mehmet Akif’in hayatını anlatan tiyatro oyunu ve seslendirdiği şiirler katılımcıların büyük beğenisini topladı. Ödül töreninde her iki kategorinin birincilerine lap top, ikincilerine tablet, üçüncülerine ise bisiklet hediye edildi. Mansiyon ödülü olarak da kitap seti hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılıp derece alan tüm öğrencilere “Katılım Belgesi” ve Beyoğlu ilçe genelinde derece alan ilk üç öğrencinin öğretmenlerine “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

“İstiklal şuurunu canlı tutmak bizim vazifemizdir”

Törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gençlerin istikbalini düşündüklerini belirterek, “Yaptığımız bütün eylemlerin sonucunda aklımızdan geçen yavrularımızın iyi bir iş sahibi olmaları ve iyi bir geleceklerinin olması. Olaya buradan bakıyoruz. Bütün bunların olabilmesi için vatanımızın, milletimizin ve bayrağımızın hür bir şekilde varlığını devam ettirmesi lazım. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi halkımızın verdiği mücadeleyle istiklal ruhunun ne olduğunu daha iyi anladık ve hissettik. Kurtuluş savaşı döneminde İstiklal Şairimizin yazdığı İstiklal Marşımızdan istiklale hepsi bir bütün içerisinde. İstiklal şuurunu canlı tutmak bizim vazifesidir. Organizasyonda emeği geçen herkese ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



“Bugünün Akif’lerini görmek için buradayız”

Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı da, her dönemin kahramanları olduğunu ifade ederek, “Her dönemin Yahya Çavuşları, Nene Hatunları ve Mehmet Akif’leri vardır. Onlar kendi dönemlerinin kahramanlarıydı ve üstlerine düşeni yaptılar. Bugünün kahramanları da var. O kahramanları da 15 Temmuz da gördük. Bugünün Akif’lerini görmek için buradayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA