Öğrenciler Cami Cemaatinin Ayakkabılarını Boyadı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ‘Alınlarımız ak, camilerimiz ve ayakkabılarımız pak’ projesi kapsamında camiye gelen vatandaşların ayakkabılarını boyadı.

Öğrenciler Cami Cemaatinin Ayakkabılarını Boyadı
‘Alınlarımız ak, camilerimiz ve ayakkabılarımız pak’ projesi ile camiye giden vatandaşların ayakkabılarının pırıl pırıl olmasını gerektiğini düşünen öğrenciler Ulu Cami’ye gelen cemaatin ayakkabılarını boyadı. ‘İmam hatipliler iyilikte yarışıyor’ etkinliği ile vatandaşların camiye yönelişini, birlik ve beraberliğin artırmayı hedefleyen ve camide temizliğin önemine vurgu yapmak isteyen öğrenciler, cuma namazından önce camiye giderek caminin iç ve dış temizliğini yaptı. Öğrenciler, daha sonra hazırlamış oldukları stantta vatandaşlara bilgi vererek ayakkabılarını boyadı. Namaz bitiminde ise hazırlamış oldukları broşürleri cami cemaatine dağıtan öğrenciler, temizliğin İslam dinindeki önemine değindi.

"İnşallah, ileride çok bilinçli imamlar olacaklar"

Cemaati camiye teşvik etmek için ayakkabıları boyadıklarını söyleyen öğrencilerden Osman Eroğlu, "Allah rızası kazanmak için camiye gelen cemaatin ayakkabılarını boyuyoruz. Daha güzel bir cami olsun diye camimizi temizledik. Camiye gelen cemaatin ayakkabıları temiz olsun diye hepsini boyadık" dedi.

Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mustafa Aktaş ise, "Okullar iyilikte yarışıyor etkinliği kapsamında çocuklarımızla bir proje hazırladık. Çocuklarımızdan bir tanesinin rüyası ile buraya gelmiş bulunmaktayız. Öğrencimiz rüyasında, öğrenci arkadaşlarının cami cemaatinin ayakkabılarını boyadığını görüyor. Camiye gelen ayakkabıların pırıl pırıl olması gerektiğiyle alakalı bu projeyi hazırladık.İmam Hatip öğrencileri inşallah, ileride çok bilinçli imamlar olacak. Bu kapsamda öğrencilerimizin cami cemaatini özendirmesi açısından böyle bir proje hazırladık. Hem öğrencilerimizin hem de halkımızın bilinçlenmesini istiyoruz. İnşallah sonuçları hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Doğan ise, "İmam Hatipliler arasında iyilikte yarışıyor projesi var. Bu hafta iyiliklerin anlatıldığı bir hafta. Bu vesile öğrencilerimiz, camide bulunan cemaatimiz iyiliğe alışsınlar diye ayakkabılarını boyayarak camiyi temizledi" şeklinde konuştu.

Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, projenin hayırlara vesile olmasını diledi.
Kaynak: İHA