Nazilli Belediyesi Köy Yollarına Elattı

Nazilli’ye bağlı Aşağı Örencik Mahallesinin mezarlık içi düzenlemelerini yapan Nazilli Belediyesi Yukarı Örencik Mahallesinde mezarlığa ulaşan mevcut toprak yola parke taşı döşüyor.

Nazilli Belediyesi Köy Yollarına Elattı
Nazilli Belediyesi Aşağı Örencik Mahallesi mezarlığında yenileme, bakım onarım ve düzenleme çalışmaları yaparak güzel bir görünüm kazandırdı. Fen İşleri Müdürlüğünce mezarlık içerisinde ve çevresinde başlatılan bakım ve düzenleme çalışmalarında ana hat olarak belirlenen yollara parke taşı döşemesi yapılırken Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli tarafından mezarlık içindeki bitkilerin budama ve bakımları ile kurumuş ot, çalı ve bunun gibi temizlikleri yapıldı. Yaklaşık 1810 metrekare lik parke taşı kaplamasının yapıldığı Aşağı Örencik Mezarlığının yanı sıra Yukarı Örencik mezarlığına giden ana yol üzerine 1800 metrekarelik parke taşı döşemesi yapıldı. Tepeye yakın bir alanda kurulan mezarlığın virajlı ve toprak olan mevcut yolunda hala devam etmekte olan taş döşeme çalışmaları ay sonuna kadar bitirilerek mezarlık içi bakım çalışmalarına başlanacak.

Görsel açıdan olumsuz bir görüntü veren Mahalle Mezarlıklarını uygun şık bir görüntüye kavuşturmak adına mahalle mezarlıklarında başlattıkları çalışmaların devam ettiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Kabristanlık içerisinde ve çevresinde yaptığımız düzenleme, temizleme ve bakım çalışmaları ile vatandaşımızın kabirlerini daha rahat ziyaret edebilmelerini sağlamak tek amacımız. Mezarlar arasındaki ana hat yolları parke taşı kaplaması yapıyor, mezarlıklara ulaşan yolları yeniden düzenliyoruz. Kırsaldaki mahallerimizin fiziki ve coğrafi konumlarından dolayı mezarlık alanları da genellikle tepeye yakın yerlerde konumlandırılmış. Cenazelerini bu alanlara getirirken vatandaş zaten kaygan zemine sahip olan yollarında oldukça zorlanıyorlar. Bu durum dikkate alınarak Yukarı Örencik mahallesinin mezarlığına giden yolunu da parke taşı döşemesi yapıyoruz. Hemen hemen yarı yarıya döşeme çalışmalarının yapıldığı yol ay sonu itibari ile tamamlanmış olacak. Daha sonraki aşamada da mezarlık içi düzenlemeleri yapılacak” dedi.

Mahallelerine yapılan mezarlık içi düzenlemesinden dolayı Aşağı yakacık Mahallesi Muhtarı Haydar Kırbaş ile mezarlıklarına giden tehlikeli yolun parke taşı döşenerek kullanışlı hale getirilmesinden dolayı da, Yukarı Örencik Mahalle Muhtarı İsmail Aşıcı Mahalle sakinleri adına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA