Mülteci Ve Sığınmacı Kadınlar Kapadokya'yı Gezdi

Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Konya ve Kayseri'de yaşayan sığınmacı ve mültecilerden oluşan yaklaşık bin 500 kişilik grup, Kapadokya'daki turistik merkezleri ziyaret etti.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD), farklı şehirlerde yaşayan mülteci ve sığınmacı kadınlar için Kapadokya gezisi düzenledi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Kapadokya kadın buluşması' adıyla düzenlenen ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından desteklenen etkinliğe, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Konya ve Kayseri'de yaşayan sığınmacı ve mülteci kadınlar ile çocuklarından oluşan yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Gruptakiler, Uçhisar, Göreme, Ürgüp ve Avanos'taki turistik mekanları gezdi.

Mülteci ve sığınmacılara hak ve hizmetlere erişimleri konusunda sosyal ve hukuki destek veren SGDD'nin genel koordinatörü İbrahim Kavlak, AA muhabirine, etkinlik sayesinde, ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan mülteci ve sığınmacı kadınların kaynaşma ve dayanışmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Kavlak, 'Evinden çıkamayan mülteci ve sığınmacı kadınları dünyanın görülmesi gereken önemli yerlerinden Kapadokya'ya getirdik. Gün içinde çeşitli program ve aktivitelere katılarak kaynaşmalarını sonraki süreçte de dayanışma içinde olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.' dedi.

Irak'ın Musul kentinden 2 yıl önce Türkiye'ye gelen Nevin Görgiz, Irak'ta çok kötü günler geçirdiklerini, Türkiye'ye geldikten sonra da genelde evde zaman geçirdiklerini anlatarak, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Görgiz, program sayesinde kendisiyle aynı kaderi paylaşan kadınları tanıma imkanı bulduğunu belirtti.
Kaynak: AA