Milas'ta Şiddet Mağduru Aile Yardım Bekliyor

4 çocuk annesi T.D., eş şiddetinden kaçarak geldiği Milas’ta geçim sıkıntısı çekiyor. Eğitim çağındaki iki çocuk, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula da gidemiyor.

Milas'ta Şiddet Mağduru Aile Yardım Bekliyor
Eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle Milas’a gelerek yeni bir yaşam kurmak isteyen 30 yaşındaki T.D. ve en büyüğü 8, en küçüğü 3 yaşındaki 4 çocuğuyla birlikte umduğunu bulamadı. Geçim sıkıntısı çeken ve komşularının yardımıyla sofra kurabilen aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Mardin’de 9 yıl önce evlendiği eşinden defalarca şiddet gördüğü gerekçesiyle ailesine sığınan ve burada da kabul görmeyen T.D., çocuklarıyla birlikte 4 ay önce Milas’a geldi. Aile için daha zor günler bu aşamadan sonra daha da arttı. Beçin Mahallesi’nde 250 lira kirayla bir evde yaşamaya başlayan anne T.D. ve 4 çocuğu, herhangi bir gelirleri olmadığı için güçlükle yaşamaya başladı.

Ailenin durumunu fark eden komşuları, giyecek, yiyecek ve mobilya yardımı yaparak evi daha yaşanabilir bir duruma getirdi.

Milas’ta kendisini yabancı hisseden ve yaşları küçük çocuklarını yalnız bırakmak istemediği için iş başvurusu yapamayan kadının eşi, izini bularak yine şiddet uyguladı. Polise başvuran T.D.’in, kocası hakkında ‘eşine ve çocuklarına yaklaşmama’ kararı verildi.



“Çocuklarımı okula gönderemedim”

Yaşadıklarını anlatan çaresiz kadın T.D., son kiralarını Mardin’de çocukları için yapılan kırtasiye yardımıyla ödeyebildiğini, Milas’a geldikten sonra 8 ve 6 yaşındaki iki çocuğunu okula gönderemediğini dile getirdi.

“Evlendiğim günün ertesinden bu yana eşimden şiddet gördüm” diyerek yaşadığı zorlukları aktaran T.D., “Aileme sığındım, onlar da beni kabul etmedi. ‘Eşin haklıdır, git sorunu çöz, yoksa seni kabul etmiyoruz’ dediler. Lise birinci sınıfa kadar okudum. Cahil değilim. Bu haksızlıkları kaldıramadım ve bir tesadüf sonucu Milas’a geldim. Komşularım sağ olsunlar; onlar olmasa yaşayamazdık.” ifadelerini kullandı.

“Ancak küçük çocuklarıma bakma zorunluluğum nedeniyle iş aramakta zorluk çekiyorum” diyen T.D., “Yeri geldi aç uyuduğumuz günler oldu. Komşularım aracılığıyla yardım için bir başvuru yapmıştım ama kimse durumumu görmek için dahi gelmedi. Komşularımın yaptığı yardımlar dışında hiçbir maddi getirimiz yok. Milas insanın yardımseverleri sayesinde bugünlere geldik. İlgililerimizden yardım bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA