MHP'li Ersoy Açıklaması 'Bahçeli'yi İtibarsızlaştırmaya Çalışıyorlar'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, siyaset yapabilme ihtimali olmayanların MHP Lideri Bahçeli’yi itibarsızlaştırmaya çalıştığını ileri sürdü.

MHP'li Ersoy Açıklaması 'Bahçeli'yi İtibarsızlaştırmaya Çalışıyorlar'
MHP Tokat İl Başkanlığı tarafından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen “Siyasal Gelişmeler ve Yeni Anayasa" konferansına MHP Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ile MHP MYK üyesi Abdurrahman Başkan konuşmacı olarak katıldı.

MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, siyaset yapabilme ihtimali olmayanların MHP Lideri Bahçeli’yi itibarsızlaştırmaya çalıştığını ileri sürerek, “İnsanları tahrik ediyorlar. Gençlere; “size morg bekçisi dedi bunlar, kafatasçı dedi bunlar, size Elham duasını bile bilmezsiniz dedi bunlar, genel başkanınıza bilmem ne dedi bunlar” diye başlıyorlar. Arkadaşlar bunlar siyasi şehvetle söylenen bizimde vaktinde haddini bildirdiğimiz cevaplarla siyasal tartışmalar. Bu işin ikinci boyutu da var. Hepimizden çok bu sözler genel başkanımıza söylenmiş ise o nefsini ayaklarının altına alarak devletim, milletim ve davam diyorsa sana ne oluyor?” dedi.

Ersoy, referandumda aksi bir durum çıktığında olası durumları dile getirerek ederek, “FETÖ mücadelesi askıda, PKK ile olan konu tartışma zemini. Mecliste CHP bir vekille tartışma zeminimiz oldu ‘Arap çöllerine göndertiyorsunuz öldürtüyorsunuz o çocukları Elbab’da işi ney” diye. Şimdi Elbab’da Türk askerinin iş ney diyen adam siyaseti yeniden Türkiye’de kurmaya çalışırsa ne olur biliyormusunuz Basra Körfezinden Ak denize Kürdistan kuruyorlarının temelini oluşturacak. Yeniden 2010 yılında Türksüz anayasa teklifini yapan HDP ile anayasa yapmaya kalkanların coşkusu kabaracak. İnsan hakları, demokrasi, çoğulculuk, çok kültürlülük, PKK ile kardeşlik, FETÖ ile kardeşlik Türkiye bunu hak etmiyor, Almanya ile Amerika’yla kardeşlik. Tekrar Türkiye içerisinde metastaz yapan bir ur olarak ay yıldızın 18 maddedeki duruşu gölgelenerek Türk devletinin geleceği sıkıntıya girecek bir durum alacak. Ben bunları böyle düşünüyorum. Bunları millet iradesinden başka irade tanımayan Devlet Bahçeli’yi çok iyi tanıdığımı onun yanında çıraklık yaptığımı düşündüğüm için söylüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA