MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması

'Ülkemiz için, devlet için, geleceğimiz için ve Türklüğün bekası için 'evet' dedik ve demeye devam edeceğiz'.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, 'Ülkemiz için, devlet için, geleceğimiz için ve Türklüğün bekası için 'evet' dedik ve demeye devam edeceğiz.' ifadesini kullandı.

Ayhan, MHP Nevşehir İl Başkanlığınca Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda düzenlenen '16 Nisan Anayasa Değişikliği Teşkilat Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini, takdirin millette olduğunu söyledi.

'MHP olarak söylediklerimizi, dinlediklerimizi ve geleceğe yönelik beklentilerimizi 'evet' yönünde karara bağladık. Ülkemiz için, devlet için, geleceğimiz için ve Türklüğün bekası için 'evet' dedik ve demeye devam edeceğiz.' değerlendirmesinde bulunan Ayhan, referandum sonrası rejim tartışmalarının devam etmeyeceğini, Türkiye'nin bu şekilde uluslararası ortamlarda da sıkıntıya girmeyeceğini belirtti.

Ayhan, şunları kaydetti:

'CHP, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'i cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. MHP de temsil gücü oranında destek vererek, uzlaşma arayışının içinde oldu. Biz Ekmeleddin Bey'i meclis başkanı adayı gösterdiğimizde, cumhurbaşkanı adayı gösteren CHP arkasında durdu mu? Duramadı. MHP devamlı uzlaşma arayan bir siyasi partidir. Bu geleneğini taviz vermeden yapmaktadır. AK Parti başörtüsü meselesini yapabiliyor muydu? Yapamıyordu. O dönem İspanya'ya giderken şimdiki Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımıza söyledi. MHP Genel Başkanı ise başörtüsü işinin önünü açtı. MHP devamlı uzlaşmanın önünü açan bir organizasyon olmuştur.'

Kendileri için ülkenin geleceğinin önemli olduğuna işaret eden Ayhan, 'TBMM'de 367 krizi oldu. Kim çıkardı? CHP çıkardı. Sonra ne oldu? Referanduma gidildi, 'Halk seçsin' denildi ve halk seçti. Şimdi sistemin önü gene tıkandı. Bunun çözülmesi lazım. Biz iktidara, başbakana, cumhurbaşkanına karşı değiliz. Dün ne dediysek bugün de aynısını söylüyoruz. Ama ortada beka meselesi var.' diye konuştu.

Toplantıya, MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ve MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya da katıldı.
Kaynak: AA