Manavgatlı Bisikletçiler Çanakkale Yolunda

Manavgatlı bisikletçiler, Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen 57. Piyade Alayı askerlerine, 04 Nisan 2012 tarihinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Ahmet Ozan Şarlak’ın kabrinden alınan toprağı götürmek için yola çıktı.

Manavgatlı Bisikletçiler Çanakkale Yolunda
Sporcuları, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yolcu etti. Mehmet Dağkır, Ufuk Anatca, İsmail Arkan ve Yusuf Akkuş’dan oluşan bisiklet ekibi, bin 50 kilometre boyunca şehitler için pedal çevirecek. 8 günlük yolculuğun ardından şehitliğe toprağı bırakacak olan bisikletçiler, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e desteğinden dolayı teşekkür etti.

Sporculara kask ve bisiklet selesi hediye eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Çanakkale’ye giden bisikletçilere iyi yolcuklar diledi. Başkan Sözen "Bisikletçi dostlarımız şehidimiz Ahmet Ozan Şarlak’ın toprağını atalarımızın ebedi istiratgahına bırakmak için yola çıkıyor. Dostlarımıza iyi yolculuklar dilerken, bize bu cennet vatanı bırakan aziz şehitlerimizin hatıraları önünde de saygıyla eğiliyorum" dedi.

Kaynak: İHA