Maltepeli Kadınlar Gönüllerince Eğlendi

Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, “Kadınlar Matinesi” düzenledi. Bir dönem Türkiye’de büyük ilgi gören, eğlence ve müzik hayatında bir akıma dönüşen matine eğlenceleri, Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle geri döndü.

Maltepeli Kadınlar Gönüllerince Eğlendi
Maltepe Belediyesi Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü’nce Zümrütevler Mahallesi’ndeki Doğan Kardeşler Düğün Salonu’nda düzenlenen matineye, kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Kadınlara pozitif ayrımcılık

Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Biz kadınlar eşit işe eşit ücret istiyoruz. Şiddeti ve değersizleştirmeyi sevdiklerimizden görüyoruz. Hayatta mücadele gücümüzü kaybetmeden bir arada hareket ederek yaşamı mutlu hale çevirebiliriz” dedi.

Döner, “Başkanımız Ali Kılıç kadınlara çok önem veriyor. Maltepe’de toplumsal eşitlik açısından kadınlara pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket ediyor. İstanbul’da en fazla kadın meclis üyesi bulunan ilçeyiz. Maltepe Belediyesi’nde üç kadın başkan yardımcımız bulunuyor” diye konuştu.

Kadınlara daha etkin hizmet vermek için geçtiğimiz yıl belediye bünyesinde Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduklarını kaydeden Döner, kadınların her konuda kendilerine istek ve önerilerini iletmelerini istedi. Daha sonra Maltepe Belediyesi’nin kadınlara yönelik 7 gün 24 saat hizmet veren Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi Kadın Danışma Merkezi, kadın istihdamının arttırılmasına yönelik çalışmaları, “Girişimcilik Mutfağı” projesi, atölye çalışmaları, kreşler, engelli hizmetleri, evde bakım ve sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kadınlar doyasıya eğlendi

Matineye arkadaşları, komşuları ve çocukları ile birlikte gelen kadınlar, kendileri için hazırlanan ikramlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Sanatçı Arzu Ateş’in seslendirdiği Türk sanat müziğinin sevilen şarkılarına eşlik eden kadınlar, bol bol dans etti. Matineye Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Gökkaya, Jale Yağcı, Maltepe Belediye Meclis üyeleri Adile Çınar, Yasemin Boyraz, Erkan Dinçel, Erdoğan Camekan, Zümrütevler Mahallesi Muhtarı Serkan Arslan da katıldı.

Kaynak: İHA