Kurtulmuş Açıklaması 'Hayır Çıkması İçin Avrupa Da Faaliyet Gösteriyor'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, üniversite öğrencileri ile olan buluşmasında yaptığı konuşmada "hayır" cephesine Avrupa ülkelerinin de katıldığını belirtti.

Kurtulmuş Açıklaması 'Hayır Çıkması İçin Avrupa Da Faaliyet Gösteriyor'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erzincan Belediyesini ziyaret etti. Ardından Erzincan Üniversitesi öğrencileriyle buluşarak cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Erzincan Belediye Sarayı çok amaçlı toplantı salonunda yaptığı konuşmada, "Hiçbir şey bilmeyen birisi, kimin ’hayır’ cephesinde yer aldığına baksın, niye ‘evet’ demeleri gerektiğini de görsünler. FETÖ, ’hayır’ için çalışıyor. PKK, en başından itibaren ‘hayır’ çıkması için Avrupa da faaliyet gösteriyor. Aynı şekilde DEAŞ ve diğer örgütler de ‘hayır’ cephesinde. Hatta şimdi ‘hayır’ cephesinde Avrupa ülkeleri de katıldı.

Almanya’sı, Avusturya’sı, en son şimdi Hollanda’sı. Aklım hayalim almıyor. Hollanda diyor ki; ‘Türk Dışişleri Bakanı buraya gelmesin.’ Ya arkadaş, hani demokrasi, hani insan hakları, hani fikir özgürlükleri, hani ifade özgürlükleri. Türkiye’nin bakanları, milletvekilleri gelecek, orada sizin seçimlerinizle ilgili bir şey söylemeyecek, oradaki Türk vatandaşlarına görüşler aktaracak, ‘evet’ demeleri için propaganda yapacak. Kusura bakmasınlar, Türkiye’den gidecek bakanların, milletvekillerinin ‘evet’ propagandası yapmasına müsaade etmeyenler, sokaklarda açık bir şekilde PKK’nın, FETÖ’nün faaliyette bulunmasına nasıl müsaade ediyorlar? Böyle bir şey olabilir mi? Bu bile gösteriyor. Büyük ve güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Türkiye, kendi içerisinde problemleri olsun istiyorlar. Bunu asla kabul etmeyiz. Düzünden anlatıyoruz Avrupalı siyasetçiler anlamıyorlar, şimdi biraz da tersinden anlatalım. ’Aman ne olur, Türk siyasetçilerin Avrupa’ya gelip ‘evet’ kampanyasına katılmasını engelleyin.’ Ne kadar engellerseniz, bizim milletimiz ferasetlidir, o kadar güçlü bir şekilde ‘evet’e sarılır ve size cevabı sandıkta verir" diye konuştu.

Kaynak: İHA