Kilis'te Suriyeli Ailelere Yardım

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince ihtiyaç sahibi 150 Suriyeli aileye gıda ile giyim ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.

Kilis'te ihtiyaç sahibi sığınmacı ailelere gıda, giyim ve temizlik malzemesi yardımında bulunuldu.

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kilis Şubesi gönüllüleri, ülkelerindeki iç savaşın ardından Kilis'te kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdüren ihtiyaç sahibi 150 aileyi tespit etti.

Gönüllüler, bu ailelere içinde çay, şeker, salça gibi gibi gıda malzemelerinin bulunduğu kumanyalar, bebek bezi gibi temizlik malzemeleri ile giyimden oluşan yardım paketlerini ulaştırdı.

Derneğin Kilis Şubesi Başkanı Muhammet Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik verilen desteğin hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Hayırseverler tarafından gönderilen yardımların, ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Nur, şöyle konuştu:

'Kilis'te daha 150 savaş mağduru Suriyeli ihtiyaç sahibi aileye çeşitli temel ihtiyaçlardan oluşan yardımlar ulaştırıldı. Kapı kapı dolaşılarak tespiti yapılmış ailelere ulaştırılan kumanya paketlerinin içerisinde çay, şeker, salça, zeytin, pirinç, makarna, helva, tuz, mercimek, sıvı yağ gibi dayanaklı tüketim gıda malzemeleri ile ailelerimizin birkaç aylık ihtiyacı karşılandı. Savaş sebebiyle zorluk içerisinde yaşayan ailelerin kendilerini hatırlayan kardeşlerinin gelişiyle bir nebze de olsa mutlu oluşuna şahit olduk.'

Nur, yardımların sürdürülebilmesi adına hayırseverlerin desteklerini sürdürmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA