Kılıçdaroğlu, Hüsamettin Cindoruk İle Görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’u evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Bütün hayatı demokrasi mücadelesiyle geçmiş Sayın Hüsamettin Cindoruk’u ziyaret ettim. Kendisinin görüşlerini aldım. Görüşleri bizim için çok değerlidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Hüsamettin Cindoruk İle Görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’u evinde ziyaret etti. 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğine ilişkin görüşme yapan ikili, ziyaret sonrası açıklama yaptı.

Ziyaretin ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir anayasa oylaması, referandum yapılıyor. Bütün hayatı demokrasi mücadelesiyle geçmiş Sayın Hüsamettin Cindoruk’u ziyaret ettim. Kendisinin görüşlerini aldım. Kendisinin görüşleri bizim için son derece değerlidir. Bütün hayatı demokrasi mücadelesiyle derken, aslında Yassıada Duruşmaları’nda başlayarak, o dönemin avukatlığını yaparak Türkiye’de demokrasinin gelişmesine büyük katkıda bulunmuştur. Bizim siyasetimizin simge isimlerinden birisidir. Görüşleri bizim için çok değerlidir. Kendisi bizi lütfedip kabul etti ve kısa bir görüşme yaptık" dedi.

CHP liderinin ardından açıklama yapan eki TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ise, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun teşrifi beni onurlandırmıştır. Zannediyorum kıdemli bir vatandaşla ile görüşmek istedi. 1952 yılından beri siyaset yapıyorum. Yassıada’da avukatlık yaptım, Meclis Başkanlığı yaptım. Hayatım siyasetle geçtiği için fikir alışverişinde bulunmaktan çok memnunum. Şunu söyleyebilirim ki devletimiz ve milletimiz karanlık günlerden geçiyor. Halktan daha vatansever olunamaz. Halkın bu meseleyi çözeceğine inanıyorum. Bu inançla da sayın genel başkanın düşüncelerini çok değerli buldum. Meseleyi iyice kavramıştır" ifadelerini kaydetti.

16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyeceğini belirten Cindoruk, "Birlikte siyaset yaptığımız bütün vatandaşlarımıza ve onun çocuklarına çağrıda bulunuyorum. Hayır diyelim" diye konuştu.

(Tugay Saday/İHA)
Kaynak: İHA