Kazakistan'da 'Aylık Türk Filmleri Günü' Etkinliği

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Uyanık: 'Sanatı ve onun bir parçası olan sinemayı, dizileri ülkelerimiz arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde güçlü bir köprü olarak görüyoruz'.

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, sanat ve onun bir parçası olan sinemayı Kazakistan ile Türkiye arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde güçlü bir köprü olarak gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği ile Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin organize ettiği, 'Aylık Türk Filmleri Günü' etkinliği, başkent Astana'daki Keruen Alışveriş Merkezi'nde gösterilen 'Son mektup' filmiyle başladı.

Etkinliğe Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Uyanık, Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Almagül İsina'nın yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü münasebetiyle seçilen Son Mektup filmi, Kazak sinemaseverler tarafından yoğun ilgi ve beğeniyle karşılandı.

Büyükelçi Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazakistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 25. yıl dönümüne ithafen her ay hem Türkiye'de hem de dünyada beğeniyle karşılanan Türk filmlerini, Kazak sinemaseverlerle buluşturacaklarını belirtti.

Kazakistan'da Türk film ve dizilerinin popüler olduğuna dikkati çeken Uyanık, 'Sanatı ve onun bir parçası olan sinemayı, dizileri ülkelerimiz arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde güçlü bir köprü olarak görüyoruz.' dedi.

Astana Yunus Emre Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı İsina da Türk film sektörünün dünyada büyük bir yükseliş gösterdiğine işaret ederek, 'Kazakistan'da da Türk dizileri büyük ilgiyle izleniyor.' dedi.

İsina, gelecek aylarda da 'Vizontele, Aşk Tesadüfleri Sever, Babam ve Oğlum' gibi filmlerin, sinema izleyicileriyle buluşturulacağını aktardı.

Yıl sonuna kadar devam edecek 'Aylık Türk Filmleri Günü' etkinliği kapsamında, her ay bir Türk filmi Kazak sinemaseverlerinin beğenisine sunulacak.

Kaynak: AA