Kadınların Dostluk Hikayesi Sahnede

Gaziemir Belediye Tiyatrosu’nun kadın oyuncuları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında lise arkadaşlarının yıllara dayanan dostluklarını sahneye taşıdı.

Kadınların Dostluk Hikayesi Sahnede


Gaziemir Belediye Tiyatrosu’nun kadın oyuncuları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Beş Kız Arkadaş isimli oyunu sahneledi. Ergun Sav’ın kaleme aldığı oyunu, Vedat Mehmet Konuk yönetiminde kadın oyuncular Aysel Öztürk, Şefika Cinali, Esma Helvacı, Sevgi Candır Kuş ve Seniha Gül başarıyla sahneye taşıdı. Gaziemirli tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyun beş kız arkadaşın lise mezuniyetlerini kutlamak için gittikleri tatil beldesinde başlarından geçen ve 10 yıl sonra yine aynı yerde buluşmalarını konu alıyor. Liseli beş kız arkadaşın yıllar sonra buluşması ve yaşantılarındaki değişim hem güldürdü, hem de düşündürdü. Dram ve komedinin başarıyla harmanlandığı oyun, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Oyun sonunda belediye meclis üyesi Şenay Çavdar’ın plaket verdiği yönetmen Vedat Mehmet Konuk, “Bize her türlü desteği vererek sahne almamızı sağlayan Gaziemir Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA