İBB Başkanı Kadir Topbaş Açıklaması 'Silivri Mutlak Tarım Alanları Olduğu İçin 3'Üncü Havalimanı Şimdiki Alana Yapılıyor'

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Silivri mutlak tarım alanları olduğu için 3’üncü havalimanı şimdiki bölgesine yapıldı. Sizler buraya karşı çıkıyorsunuz da oraya karşı çıkmayacak mıydınız?” dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş Açıklaması 'Silivri Mutlak Tarım Alanları Olduğu İçin 3'Üncü Havalimanı Şimdiki Alana Yapılıyor'
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) tarafından düzenlenen üst düzey yönetici kahvaltısında, İstanbul’da yaşayan Çankırılılarla bir araya geldi. Kahvaltı programına Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra AK Parti Çankırı Milletvekili Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte yöresel sanatçılar ve çok sayıda Çankırılı katıldı.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayında düzenlenen programında Başkan Topbaş, masaları tek tek gezerek katılımcıları selamladı. İstanbul’da yaşayan Çankırılarla sohbetler eden Başkan Topbaş, onların sorunlarını dinledi. Program kapsamında konuşma yapan Başkan Topbaş, üç dönemdir yürüttüğü İBB Başkanlığı ve iki dönemdir yaptığı Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığındaki başarısının arkasında Çankırılı olan eşi Özleyiş Topbaş’ın olduğunu söyledi.



Silivri mutlak tarım alanları olduğu için 3’üncü Havalimanı şimdiki alana yapılıyor”

3’üncü havalimanının yapıldığı yerle ilgili konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Bir gün uçakla yolculuk yaparken pilotla sohbet ettik ve o bize ‘3’üncü Havalimanı dünyayı sarsacak’ dedi.

En doğudan Asya Pasifik Bölgesinden gelecek uçaklar Avrupa’dan aktarma alırken, kendi içine veya Afrika’ya iki saat önce inecekler veya iki saat önce gidecekler. Onların tercihleri burası olacak. Müthiş bir merkez büyük bir kıymet olacak. Tabi bunu gören Avrupalı veya bu durumdan rahatsız olanlar tahrik ettiler, krater haline gelmiş alanlarda bunu yapmamızı istemediler. Dediler ki daha önce çevre düzeni planlarında Silivri bölgesi görünüyordu, niye orada yapmadınız dediler. Bende televizyonlarda söyledim, oralar mutlak tarım alanları sizler buraya karşı çıkıyorsunuz oraya karşı çıkmayacak mıydınız? Yani başka bir şey var. Yani ülkede yatırım yapılmasın gelişmesin istiyorlar” dedi.



“Bu yılsonunda dönemimizde yapılacak olan yatırımlar toplamı 114 milyar olacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu süreçten itibaren büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizler dönemimizde 98 milyar yatırım yaptık. Bu yıl sonunda yapılacak yatırımlarla birlikte 114 milyar olacak. Metrolar yapıyoruz, dünyada hiçbir belediye bu ölçekte metro yapmıyor. Altyapıdan, ulaşıma kadar, duvarlarda çiçek açtırana kadar bütün bu yatırımları siz değerli hemşehrilerimle birlikte yapmaktayız. Dünyanın gıpta ettiği bir şehir olsun istiyoruz” diye konuştu.

Programın sonunda ÇANDEF yöneticileri Başkan Kadir Topbaş’a hediye takdim etti.
Kaynak: İHA