Gümrük Bakanı Tüfenkci'nin Muş Ziyareti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan’daki referandumla ilgili, “Biz bir daha Türkiye’de devalüasyonlar olmasını istemiyorsak, enflasyonlar olmasını istemiyorsak, koalisyonlar olmasını istemiyorsak, provokasyonlar olmasını istemiyorsak tabi ki evet dememiz gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Gümrük Bakanı Tüfenkci'nin Muş Ziyareti
Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MUŞ TSO) düzenlenen toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, Ticaret Odası Başkanları, Esnaf Odaları Başkanları, işadamları ve çok sayıda kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasının yapılmasının ardından kürsüye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Muş’un tarihimizde, medeniyetimizde çok önemli yer tutan bir il olduğunu söyledi.



Muş’un Anadolu’nun kapılarını açan ve bin yıllık Anadolu coğrafyasının en önemli kapısı olması özelliğini sürdüren bir il olduğuna değinen Bakan Tüfenkci, "Burası Alparslan’ın kahraman askerlerini diyarıdır diye hep biliriz. Ve gerçekten Muşlular kahramanlıklarını gerçekten de 15 Temmuz hain darbe girişiminde de gösterdi. İlk olarak meydanlara sokaklara çıktılar ve milli iradeye sahip çıktılar, seçilmiş hükümete sahip çıktılar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktılar ve en önemlisi vatana sahip çıktılar, demokrasiye sahip çıktılar, namusumuza sahip çıktılar. Bunun için tüm Muşlulara huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sizler bu kahramanların torunlarına uygun davrandınız, dik durdunuz ve ‘asla ve asla dediniz milli iradeye karşı ne tank söker, ne top söker, ne silah söker ancak milletin iradesi söker’ dediniz ve orada dimdik ayakta durdunuz. Gerçekten Muş’ta olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Muş’un da hak ettiği noktaya gelmesi için elimden gelen her türlü gayreti gösteriyorum, göstermeye de devam edeceğim inşallah. Benim kapım herkese, Muşlulara açık” dedi.



"Türkiye yeni bir dönüm noktasında"

Türkiye yeni bir dönüm noktasında olduğunu ve bazılarının Türkiye’nin gelişmesini, Türkiye’nin bölgede güçlenmesini istemediğini ifade eden Bakan Tüfenkci, “Bunun için yıllarca yaptıkları hainliklere bugünde devam ediyorlar. İstiyorlar ki devlet eski devlet olsun. Terörü besleyen krizler tekrar tekrar yaşansın eski Türkiye’de neler olduğunu, neler yaşandığını sizler çok iyi biliyorsunuz. O günlerin acılarını sizler yaşadınız, büyük acılara şahitlik ettiniz. Sistemin sürekli darbeler ürettiğini, sürekli ürettiğini bu krizlerden en fazla da sizler, bizler, milletiz bu faturaları ödediğini de yaşayarak gördük. Yönetimsel krizlerden tutunda ideolojik çekişmelere kadar, yanlış politikalara kadar tamamının faturasını biz ödedik. İstiyoruz ki artık bundan sonra bu krizlerle yaşayan bir Türkiye olmasın, istiyoruz ki Cumhurbaşkanıyla, Başbakan arasında bir Anayasa kitapçığının fırlatılması ile beraber Muşlu hemşerilerim, milletimiz bir gecede yüzde 40 fakirleşmesin, istiyoruz ki biz insanımıza daha fazla iş bulalım, aş bulalım. İşimizi büyütelim, aşımızı büyütelim, Muşumuzu büyütelim Türkiye’yi büyütelim. 14 yıldır AK Parti iktidarlığında gerçektende biz Muş’u da, Türkiye’yi de her alanda üç kat, dört kat büyüttük. 2002’de milli gelir 3 bin dolarlar civarındayken bugün 11 bin dolarlara çıkarttık ama niçin 25 bin dolar olmasın kişi başına düşen milli gelir? Bakıyoruz siyasi iktidar olmasına rağmen, halktan güveni almamıza rağmen, yetki almamıza rağmen sistemin çıkardığı arızalarla, şeytan taşlamaktan Kâbe’yi tavaf etmeye fırsat bulamaz duruma geliyoruz zaman zaman. Buna rağmen Cumhurbaşkanımızın başbakanken, kurucu genel başkanımızın hem başbakan hem cumhurbaşkanıyken onun ekibinin dirayetli duruşuyla bugüne kadar Allah’a hamdolsun vesayet odaklarına fırsat vermedik, bundan sonra inşallah hiç vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Türkiye bin yıllık tarihinin en büyük ihanetlerinden birini yaşadı"

15 Temmuz’da Türkiye bin yıllık tarihinin en büyük ihanetlerinden birini yaşadığını kaydeden Tüfenkci, “FETÖ terör örgütü bunu yapmaya kalktı ve o gün hiçbir ayrım yapmadan çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden bombalarla, tüfeklerle, toplarla saldırmaya başladı.

O ihaneti yapanlar Allah’a hamdolsun sizlerin sayesinde başaramadılar. Ama o günden sonra dedik ki Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Terör karşısında Türkiye daha çok kenetlenerek büyümeye, gelişmeye, sorunlarını çözmeye devam edecek. Terörü birlik ruhuyla, kardeşçe dayanışma ruhuyla dize getireceğiz. Terör örgütleri toplumla, devlet arasına asla ve asla girmeyecek, bu millete yapmış olduğu baskıyı, bu millete yapmış olduğu şantajı, bu millete yapılan hizmetleri engellemenin bedelini de tek tek ödeyecekler. Hem FETÖ ödeyecek, hem PKK ödeyecek. Giden canların hesabını verecek, malların hesabını verecek ve adalet karşısında hesap vermeden de bu dünyadan gitmeyecekler. Bütün iddiamız, bütün davamız ülkemiz için demokrasi ve hukukun gelmesidir, bütün davamız 80 milyon vatandaşımızın 81 vilayetimizin mutluluğudur, huzurudur. AK Parti hükümeti olarak 2002’den beri milletimizle birlikte o karanlık yılların acısını, izlerini silmenin mücadelesini yaptık. 80 milyonun kardeşliğinin pekiştirilmesinin mücadelesini verdik” diye konuştu.



"16 Nisan’da Türkiye bir daha bu eski karanlık günlerine dönmeyecek"

16 Nisan’da Türkiye’nin bir daha eski karanlık günlerine dönmeyeceğini hatırlatan Bakan Tüfenkci, “Millet buna izin vermeyecektir. Biz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirirken hep şunu hesapladık. Bundan sonra artık millete rağmen eğer referandumda evet çıkarsa, millete rağmen hiçbir şey olmayacak. Eğer birileri bu ülkeye istikamet çizecekse, yön verecekse oda sizler olacaksınız, millet olacak onun dışında hiçbir güç olmayacak. Türkiye demokratik kazanımlarından geri adım atmadan yoluna devam edecek. Türkiye terörle mücadele edecek hem de ekonomik anlamda Türkiye’yi büyütmeye çalışacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, güçlü bir yönetimle, güçlü bir meclisle, güçlü bir yargıyla, gençlerimizle beraber bunu hep birlikte başarmış olacağız.”

Tek söz sahibi millet olacak

“Ortalıkta yalan üzerine yalan siyaset yapmayı marifet bilen, eğilip bükmeyi marifet zanneden, laf üretmeyi siyaset zanneden bezirganların velvelesine bakmadan okuduğumuzda görüyoruz ki tamamında tek söz sahibi millet olacak” diyen Bakan Tüfenkci, “Onların korkuları, onların yalanları, dolanları tamamen milletin hakimiyetinden korktukları için. AK Parti olarak hatırlayın biz hiçbir zaman millete, size gitmekten korkmadık. Biz sizlere inanıyoruz, biz esnafımıza güveniyoruz, biz işadamımıza, tüccarımıza, sanayicimize güveniyoruz, milletin ferasetine ve sağ duyusuna inanıyoruz. AK Parti olarak ne zaman başımız dara düşse millete gittik ve sizler, millet önümüzü açtı krizleri çözdü. Bunlar icat çıkardı” ifadelerini kullandı.

“Bu vatan için canını kanını veren mecliste yasa mı yapamayacak”

Gençlere lafta değil, sözde değil, özde güvendiklerini belirten Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz gençlere güveniyoruz ve gençlerin önünü açıyoruz. Birileri bundan rahatsız oluyor. Ama lafa geldiğinde de gençlere en fazla sahip çıktıklarını iddia edenler bundan rahatsız oluyor. Biz bu Anayasa değişikliğini getirdiğimizde öyle bir algı oluşturuyorlar ki zannediyorlar ki meclisin tamamı gençlerden oluşacak. Yok öyle bir şey. Yetişmiş, kendini yetiştiren, yetiştirilmiş her gencinde önünü biz açarız milletvekili yaparız. Çünkü sizden oy alacak. Neticede yanlış bir genci gösterirseniz oy vermeyeceksiniz. Dolayısıyla hiçbir partide kendini yetiştirmemiş bir genci milletvekili adayı göstermez. Milletvekili olmakta, adaylıkta o kadar kolay değil. Rekabetin çok olduğu bir yerde gençlerin donanımlı olması gerekir. Gençlerimizi 15 Temmuz’da gördük. O darbeye canlarıyla, kanlarıyla dur dediler. Bu vatanı korumak için canlarını ortaya koydular. 20-21-22 yaşında nice fidanları namusumuz için, devletimiz için, bayrağımız için, vatanımız için bu toprağa vermedik mi? Bu gençler canını vermedi mi? Bu vatan için canını kanını veren mecliste yasa mı yapamayacak. O gençlerin enerjisiyle tecrübeyi birleştirdiğimizde Türkiye’nin nereye gideceğini sizler düşünün. Ama bundan dahi rahatsız olanlar var. Oysa biz gençlerin zaten önünü açtık seçme hakkını verdik. Seçebilen elbette ki de seçilebilir. Ama maalesef bundan rahatsız oluyorlar. Biz bir daha Türkiye’de devalüasyonlar olmasını istemiyorsak, enflasyonlar olmasını istemiyorsak, koalisyonlar olmasını istemiyorsak, provokasyonlar olmasını istemiyorsak tabi ki evet dememiz gerekir diye düşünüyorum.”

Bakan Tüfenkci, buradaki programın ardından İmam Hatip Okulları Platformu tarafından Muş Alparslan Üniversitesi( MŞÜ) konuk evinde düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.

Bakan Tüfenkci, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıdan sonra THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a hareket etti.
Kaynak: İHA