Gazeteci Hasan Karakaya, Salihli'de Anıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik ettiği sırada Medine’de kaldığı otelde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, ölümünün 1. yılında memleketi Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen panelle anıldı.

Gazeteci Hasan Karakaya, Salihli'de Anıldı
Şefkat Pınarı Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen anma programı Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Gürsoy ile davetlilerin katıldığı anma programı İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrah Güngör’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda Hasan Karakaya’nın oğlu Fatih Karakaya, babasını anlatırken, anma paneline konuşmacı olarak Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ile Medya Derneği Başkanı ve Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş katılırken, paneli ise Emin Sert yönetti. Panele katılan Karahasanoğlu, Kızıltaş ve Sert, Karakaya’yı anlattı.

Hasan Karakaya kimdir?

Gazeteci Hasan Karakaya, 1954 yılında Manisa’da dünyaya geldi. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan mezun olan Karakaya, öğrencilik yıllarında gazetelere edebi yazılar yazdı. Hasan Karakaya birçok gazetede çalıştıktan sonra, 1995 yılında Yeni Akit gazetesinde göreve başladı.

31 Aralık 2015 tarihinde 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden 58 yaşındaki Karakaya, gezinin son durağı, Medine’de kaldığı otelde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Kaynak: İHA