Fatih Belediyesi'nden Kaşiflere Destek

Fatih Belediyesi, girişimci beyinlere gerekli ortamın sağlanması ve desteğin verilmesi için Yenilikçi Projeleri Geliştirme Merkezi (YEPGEM) ile teknoloji tabanlı yenilikçi projeleri hayata geçiriyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen projelerin tanıtım lansmanında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bizim burada temel hedefimiz, ülkenin dönüşümü ve gelişimine katkıda bulunacak, bu tür çalışmaların tarihin tozlu sayfalarında unutulmamalarını sağlamak. Bu beyinlerin, bu girişimci beyinlerin önünün açılması ve gerekli olan ortamın sağlanmasıydı" dedi.

Fatih Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Yenilikçi Projeleri Geliştirme Merkezi (YEPGEM) ile teknoloji tabanlı yenilikçi projeler hayata geçiriliyor. 100’ün üzerinde başvurunun olduğu proje kapsamında Fatih Belediyesi değerlenmede 30 proje, YEPGEM çerçevesinde proje destekçileri tarafından ilgili projeler değerlendirmeye alınarak gerek üretim gerekse ürüne dönüştürülmesi konusunda adım atılacak.

Fatih Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleştirilen projelerin tanıtım toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçivan, İstanbul Ticaret Odası adına BTM Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Mustafa Aydın, Türkiye Ekonomi Bankasın Gelen Müdür Vekili Turgut Boz ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi katıldı.



"Amacımız bu hayallerin hayata geçirilmesi"

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hedeflerinin ülkeye katkıda bulunacak hayallerin yakalanması olduğunu kaydederek, girişimci beyinlerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Demir yaptığı konuşmada, “Bizim burada temel hedefimiz, ülkenin dönüşümü ve gelişimine katkıda bulunacak, bu tür çalışmaların tarihin tozlu sayfalarında unutulmamalarını sağlamak. Bu beyinlerin, bu girişimci beyinlerin önünün açılması ve gerekli olan ortamın sağlanmasıydı. İleride gerçekleştirilebilecek ve ülkeye katkıda bulunacak hayallerin yakalanmasıdır.Bu hayallerin hayata geçirilmesi için gerekli kurum ve kuruluşların bir araya getirilmesi ve desteklenmesidir temel amacımız budur” şeklinde konuştu.



"Projeler TÜBİTAK tarafından takip edilecek"

YEPGEM çatısı altında değerlendirilen bu projeler, proje destekçilerine yönlendirilecek. Laboratuvar çalışması gereken proje üniversiteler ve TÜBİTAK tarafından takip edilecek. Daha sonra fon ve üretim gerektiğinde fon desteği ve üretim desteği de verilecek. Ürün haline gelmesinin ardında da ticaret ve sanayi alanında değerlendirilmesi gerçekleşecek. Böylece bir mucidin ürettiği bir çalışma son kullanıcısına kadar ulaşmış olacak. Burada mucitlerin buluşları YEPGEM’in yönlendirmesi ve projeleri sahiplenmesi sayesinde artık son kullanıcıya kadar ulaşmış bir değer olarak hayata geçirilmiş olacak. Bir nevi hayallerin gerçeğe dönüştürüldüğü bir merkez olarak da değerlendirilebilir.

Fatih Belediyesi öncülüğündeki projede çözüm ortakları; İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, TÜBİTAK, İstanbul Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi Türk Ekonomi Bankası bulunuyor.
Kaynak: İHA