Erzurum'un Düşman İşgalinde Kurtuluşu

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bulutlar, mesajında 1916 yılında başlayan ve 2 yıl boyunca devam eden işgal günlerinin, tarihin sayfalarına acı, kan ve gözyaşlarıyla yazıldığını belirtti.

Ecdadımızın kanlarıyla 99 yıl önce kazanarak emanet ettiği bu vatan topraklarını korumayı ilke edindiklerini ifade eden Bulutlar, şunları kaydetti:

Her alanda çağı yakalamış, tarihini unutmayan bu güzel Erzurum'u daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmak için çalışmalıyız, gayret etmeliyiz. Kurtuluş savaşı sürecinde, ülkemize illet olan terörden ve 15 Temmuz gecesinde çok sayıda vatan evladımız bu topraklar için şehit düşmüştür, kanını akıtmıştır. Devletimizin bölünmez bütünlüğü için milletimizin sağlığı, selameti, huzuru ve birliği için canlarını feda eden şehitlerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de gözünü kırpmadan bu topraklar için şehit oluyorlar. Ben bu vatan için canını veren bütün şehitlerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyorum.'

Kaynak: AA