Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay Ankara'da

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, şiddet mağduru kadınlar için eğitim çalışmalarını başlatacaklarını bildirdi.

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay Ankara'da
Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, Ankara’da ilk olarak Baro Başkanları ile birlikte Atanının huzuruna çıktılar ardından TBB ile Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyuma katıldı.



Av. Azade Ay başkanlık yaptı

Türkiye Barolar Birliği ve Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği çalışmada "Cinsel şiddet mağduruna yapılacak hukuki yardımların değerlendirildiği" sempozyuma başkanlık eden ve açılış konuşmasını yapan Av. Azade Ay "Cinsel şiddet mağduruna hukuki yardım verecek avukat arkadaşların özel olarak eğitilmesi gerekir” dedi.

Öncelikle bu yardımları vermeye gönüllü olan meslektaşları için Düzce Barosu nezdinde eğitim çalışmalarını başlatacağını bildiren Av. Azade Ay son on yılda cinsel şiddetin oldukça arttığı, yapılan tüm yasal düzenlemelere rağmen suçun işlenmesinin önlemediğini, öncelikle ailelerin eğitilmesini gerektiğini, okul çağındaki çocukların bilinçlendirilmesi gerektiği, bu hususta Düzce Barosu olarak gerekli yardımları yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Katkılarından ötürü Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay’a plaket takdim edildi.

Baro Başkanları Atanın huzuruna çıktı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve TÜBAKKOM üyeleri ile birlikte Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Anıtkabir’i ziyaret eden Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay "Laik ve demokratik Cumhuriyeti bize armağan eden, Türk Kadının toplumun eşit bireyi olmasını sağlayan yüce önder Atatürk’ün huzuruna çıkmış olmamız bu anlamlı günde beni oldukça duygulandırdı. Türk kadının haklarına sahip çıkmasının ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.

Kaynak: İHA