Divapan'ın San-Tez Projesine Bronz Madalya

Divapan tarafından gerçekleştirilen SAN-TEZ projesi sonucunda ortaya çıkan “Pirinç kabuğu katkılı yüksek performanslı çimento bağlayıcı odun lifli levha” isimli patent, uluslararası patent yarışmasında bronz madalya ödülüne layık görüldü.

Divapan'ın San-Tez Projesine Bronz Madalya
Divapan tarafından gerçekleştirilen SAN-TEZ projesi sonucunda ortaya çıkan “Pirinç kabuğu katkılı yüksek performanslı çimento bağlayıcı odun lifli levha” isimli patent, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2017 kapsamında gerçekleştirilen uluslararası patent yarışmasında bronz madalya ödülüne layık görüldü.

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nın (ISIF) ikincisi İstanbul WOW Convention Center’da gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayeleri altında ve Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve dünyanın en önemli beş fuarı arasından yer alan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan ve dünyanın ticaret merkezi olarak kabul edilen İstanbul’da gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Subaşı yürütücülüğünde, Düzce Üniversitesi ve Divapan A.Ş. arasında 2015 yılında başarıyla sonuçlanan SAN-TEZ projesi gerçekleştirilmişti. Bu proje çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ürün ile ilgili olarak Ağustos 2016’da Türk Patent Enstitüsü’ne Düzce Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla patent başvurusu gerçekleştirildi.

Ön incelemeyi geçen patent başvurusu ile ilgili incelemeler devam etmektedir.
Kaynak: İHA