DEİK Başkanı Vardan Açıklaması 'Dışişleri Bakanına Yapılan Uygulama Kesinlikle Kabul Edilemez'

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda ziyareti için uçuş izninin iptal edilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda ziyareti için uçuş izninin iptal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek "Avrupa üzerine inşa edildiği demokratik değerler ile çelişiyor" dedi.

DEİK Başkanı Vardan "Bir süredir bazı Avrupa ülkelerinin, Bakanlarımıza yönelik hukuk ve akıl dışı uygulamaları ile karşılaşıyoruz, bunu da Türk iş dünyası olarak anlayamıyoruz. Hele, Sayın Dışişleri Bakanımıza Hollanda’ya uçuş izni verilmemesini anlamak mümkün değil. Avrupa üzerine inşa edildiği demokratik değerler ile açıkça çelişiyor. Maalesef bunun diplomatik nezaket, hukuk, evrensel değerler ve demokratik anlayışla bağdaştırılması da imkansız. Hollanda, sınırlarımız dışında en fazla vatandaşımızın yaşadığı üçüncü ülke. Büyük bölümü aynı zamanda Hollanda vatandaşı da olan 400.000’i aşkın Türk vatandaşı Hollanda’da yaşıyor, çalışıyor, istihdam sağlıyor ve bu ülkenin ekonomisine, refahına katkı sağlıyor. İki ülke arasındaki ilişki tam 4 asırdır devam ediyor. Maalesef bu davranış, hiçbir şekilde Türkiye ve Hollanda arasındaki köklü dostluğa yakışmamıştır. Bu insanlar yarın bizim yüzümüze nasıl bakacaklar? Yapılanı kabul etmek kesinlikle mümkün değil" dedi.

Kaynak: İHA