Darende'de Veli Ve Öğretmenler Kütüphane Yaptı

Darende ilçesinde, öğretmenler ve öğrenci velilerinin desteğiyle içinde internet hizmeti, müzik ve oyun alanları bulunan zenginleştirilmiş 'z kütüphane' açıldı.

Aşağı Ulupınar 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve velileri, okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok şeyden öğrencilerin faydalanması için kendi imkanları ile hazırladıkları kütüphanenin açılışını, Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın katılımı ile yaptı.

Tatlı burada yaptığı konuşmada, Darende ilçesinin eğitim adına çok güzel adımlar attığını söyledi.

Öğretmen ve velilerin katkısıyla kullanılmayan, atık malzemelerin geri dönüşümü ile buranın inanılmaz bir kütüphaneye dönüşmesinin gerçekten çok güzel olduğunu anlatan Tatlı, 'Burası baştan aşağı el yapımı el emeği bir kütüphane bu yüzden bizim için çok kıymetli. Kütüphanelerin önemini biz her gerçek gün daha fazla anlamaya çalışıyoruz. Burası okul açık olduğu süre içerisinde yaşayacak sürekli açık kalacak bir merkez olarak hizmet verecek.' diye konuştu.

Açılışa, ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, AK Parti ilçe Başkanı Süleyman Şimşek, şube müdürleri, okul müdürleri, veli ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA