'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' Avusturya'da Anlatıldı

AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız: 'Bu halk oylaması sadece bir evet ve hayırla sınırlandırılamaz. Biz evet oyu basacağız ama o evetin içerisinde geriye doğru 100 yıl ve 15 Temmuz'da kendilerini minnet, şükranla andığımız şehitlerimiz ve 2 bin 500'e yakın da gazimizin ödediği yüksek bir bedelin ve ileriye dönük de bu temiz yavrularımıza teslim edeceğimiz bir ülke için olduğu unutulmamalı' AK Parti Bursa Milletvekili Aydın: 'Biz halka gidiyoruz, halktan icazet alıyoruz. Topluma yararlı olmak için de yola koyuluyoruz'

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının sadece bir evet ve hayırla sınırlandırılamayacağını belirterek, 'Biz evet oyu basacağız ama o evetin içerisinde geriye doğru 100 yıl ve 15 Temmuz'da kendilerini minnet, şükranla andığımız şehitlerimiz ve 2 bin 500'e yakın da gazimizin ödediği yüksek bir bedelin ve ileriye dönük de bu temiz yavrularımıza teslim edeceğimiz bir ülke için olduğu unutulmamalı.' dedi.

Vorarlberg eyaletine bağlı Bregenz kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Şubesi tarafından organize edilen programı bölge yetkilileri tarafından iptal edilen Yıldız ile AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, UETD Bregenz Bürosu'nda Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Demokrasi iddiasında bulunan Avrupalı ülkelerin bunun gereğini yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Yıldız, şöyle devam etti:

'Biz Avrupa'da herhangi bir ülkede eğer orada bir vatandaşımız varsa, Türkiye'de yapılacak olan halk oylaması ile alakalı bilgilendirme yapıyoruz. Biz Avusturya vatandaşına Avusturya seçimleriyle alakalı konuşmuyoruz. Biz Almanya'da Alman vatandaşına Alman seçimleriyle alakalı konuşmuyoruz. Aynı şekilde Hollandalılara da kendi seçimleriyle alakalı konuşmuyoruz. Bizim yaptığımız işin kendine has bir demokratik hak olduğuna ve bu sürdürülebilir hareketin ancak bu tür anlatımlardan geçtiğine inanıyoruz. Ben şuna inanıyorum; bu ülkeler bizim bu meramımızı önümüzdeki süreçte daha iyi anlayacaklar.'

Türkiye'nin çok farklı bir dönüm noktasından geçtiğini vurgulayan Yıldız, ayrı gerekçelerle aynı noktaya hedef alan düşmanların biriktiği bir zaman diliminde bulunduklarını dile getirdi.

- 'Türkiye doğru yönetilerek güçlendi'

Yıldız, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının herhangi bir genel seçim olmadığına dikkati çekerek, 'Bu halk oylaması sadece bir evet ve hayırla sınırlandırılamaz. Biz evet oyu basacağız ama o evetin içerisinde geriye doğru 100 yıl ve 15 Temmuz'da kendilerini minnet, şükranla andığımız şehitlerimiz ve 2 bin 500'e yakın da gazimizin ödediği yüksek bir bedelin ve ileriye dönük de bu temiz yavrularımıza teslim edeceğimiz bir ülke için olduğu unutulmamalı.' değerlendirmesini yaptı.

AK Parti'nin 2002 yılında iktidara gelmesiyle ülkenin 14 yıllık zaman zarfında 3 kat büyüdüğünü, bu değişim ve ilerlemenin ardındaki en önemli unsurun partinin Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kadroları olduğunu kaydeden Yıldız, ülkenin doğru yönetilerek güçlendiğini belirtti.

Yıldız, AK Parti'nin 15 yıllık istikrarlı yönetiminin kimseyi yanıltmaması gerektiğine işaret ederek, 'Cumhurbaşkanının başbakanla, başbakanın bakanlarla insicamı, bütünlüğü ve dava şuuru bizi yanıltmasın. Bu sisteme omuz verilerek götürülen bir şey, sistemin getirdiği bir şey değil.' diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin cumhurbaşkanına yetki ve sorumluluk yükleyeceğine değinen Yıldız, 'Seversiniz ya da sevmezsiniz bizim yaptığımız bu. Peki sizin getirdiğiniz bir şey var mı, yok. O zaman neden itiraz ediyorsunuz? Daima bize bir işin nasıl yapılacağını değil nasıl yapılmayacağını tarif ettiler.' ifadelerini kullandı.

- 'En büyük diktatörlük bürokrasi'

Milletvekili Aydın ise Türkiye demokrasi tarihinin en önemli sorununun ve en büyük diktatörlüğün bürokrasi olduğunu söyledi.

'Diktatör' kelimesinin sıklıkla kullanıldığını hatırlatan Aydın, 'Biz halka gidiyoruz, halktan icazet alıyoruz. Topluma yararlı olmak için de yola koyuluyoruz.' yorumunu aktardı.

Aydın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile çok daha verimli bir parlamento sisteminin ortaya çıkacağını vurgulandı.

Temsiliyet özelliğine sahip bir Türkiye olmasını istediklerini bildiren Aydın, 'Bazıları 50 milletvekilinin maddi açıdan külfet olacağını söylüyor. Geçenlerde bir milletvekilinin telefon faturası vardı. Onun telefon harcaması, 50 milletvekilinin 4 yıllık giderini karşılıyor.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA