Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Açıklaması

'Teröre karşı olduğunu söyleyen Avrupa Birliği üyeleri teröristlere, terörizme karşı kıllarını kıpırdatmazken, bir ülkenin demokratik hakkı olan seçimleriyle ilgili elden gelen her türlü zulmü ortaya koyuyor' '16 Nisan, sadece Ankara'nın siyasi istiklali ve istikbalinin kurtuluşu olmayacak. 16 Nisan, aynı zamanda da medeniyet coğrafyamızın ve dünyadaki bütün mazlum milletlerin kurtuluşuna vesile olacak'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 'Teröre karşı olduğunu söyleyen Avrupa Birliği üyeleri teröristlere, terörizme karşı kıllarını kıpırdatmazken, bir ülkenin demokratik hakkı olan seçimleriyle ilgili elden gelen her türlü zulmü ortaya koyuyor.' dedi.

Topçu, Yerli Düşünce Derneği tarafından bir otelde düzenlenen 'Demokratik Kongo Cumhuriyeti Tanıtım ve Kardeşlik Kahvaltısı' programına katıldı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Türkiye'de eğitim gören yaklaşık 200 öğrenci olduğunu, iki ülke arasındaki ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerin çok iyi bir noktada olduğunu, daha iyi olması için de her iki tarafın yetkililerinin çaba sarf ettiğini belirten Topçu, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin köle ticareti ve sömürgecilik nedeniyle bağımsızlığa kadar yaklaşık 12,5 milyon insanını kaybettiğini anlattı.

Topçu, savaşlara, bombalara ayrılan paraların insanlığın refahı, huzuru, güveni için harcanması durumunda dünyada açlıktan ölen çocukların olmayacağına dikkati çekti.

- 'Her gün kalkıyoruz, bir ülke, bakanımızın konuşmasını yasaklıyor'

Türkiye'nin gündemine ilişkin de açıklama yapan Topçu, Türkiye'ye medeniyet, demokrasi dersi verenlerin hakim olduğu dünyada, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'ndan itibaren, 70 milyona yakın insanı katlettiklerini anımsattı.

Batı'nın sömürmediği bir tane bile Afrika ülkesi bulunmadığını kaydeden Topçu, 'Esmer derili kardeşlerimizin kanlarını sömürmüşler, iliklerini sömürmüşler, dinlerini dayatmışlar, dillerini dayatmışlar ve sonuç itibarıyla o güzelim yerleri yaşanmaz hale getirmişler.' dedi.

16 Nisan'da düzenlenecek halk oylamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Topçu, 'Şu anda Türkiye'ye karşı bir cephe oluşturanların hala kendilerini Bizans'ın, Romen Diyojen'in çocukları olduğunu adeta her yaptıkları ile ispat etmeye çalışanlar, ne oluyor size? Size ne bizim seçimlerimizden? Size ne oluyor? Her gün kalkıyoruz, bir ülke, bakanımızın konuşmasını yasaklıyor. Bir dergi, bizim cumhurbaşkanımıza, arkasına bir şeyler takıyor, kapağına basıyor. Birisi bir makale yazıyor. Bu Avrupa Birliği ülkelerinin göbeğinde, Türkiye ve insanlık düşmanı terör örgütü mensubu varsa adeta cirit atıyor. Teröre karşı olduğunu söyleyen Avrupa Birliği üyeleri teröristlere, terörizme karşı kıllarını kıpırdatmazken, bir ülkenin demokratik hakkı olan seçimleriyle ilgili elden gelen her türlü zulmü ortaya koyuyor.' diye konuştu.

Topçu, '16 Nisan, sadece Ankara'nın siyasi istiklali ve istikbalinin kurtuluşu olmayacak. 16 Nisan, aynı zamanda da medeniyet coğrafyamızın ve dünyadaki bütün mazlum milletlerin kurtuluşuna vesile olacak. Çünkü güçlü bir Ankara'nın sesi uluslararası platformda daha fazla çıkacak.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA