Çavuşoğlu'ndan Hollanda'ya rest: Bedeli çok ağır olur

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,"Eğer Hollanda benim uçuş iznimi iptal ederse, eğer böyle bir şey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda'ya karşı yaptırımımız çok ağır olur" dedi.

Çavuşoğlu'ndan Hollanda'ya rest: Bedeli çok ağır olur
Çavuşoğlu'ndan Hollanda'ya rest: Bedeli çok ağır olur
Çavuşoğlu, Hollanda'nın uçağını kaldırmamakla tehdit etmesine rağmen bugün Rotterdam'a gideceğini duyurdu. Çavuşoğlu, 'Benim bir bakan olarak gitmemin ne zararı olabilir. Ben bir Dışişleri Bakanıyım istediğim yere giderim. Eğer Hollanda uçuş iznimi iptal ederse, ekonomik ve siyasi yaptırımlarımız çok ağır olur. Hollanda bu tür yanlış politikalarında vazgeçsin.' ifadelerini kullandı.

'BEDELİ AĞIR OLUR'
Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da yapacağı miting konusunda 'düşündüğünü' ve henüz yer ve zamanın bellli olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, 'Alman Dışişleri Bakanı bize bazı yerler önerdi. Bu da Almanya için mitingin uygun olduğunu gösteriyor.' ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerine vize serbestisi tartışmalarının hatırlatılması üzerine Çavuşoğlu, vize serbestisi uygulamasının hayata geçirilmemesi halinde geri kabul anlaşmasının tamamne tehlikeye gireceğini söyledi.