Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müsteşar Yardımcısı Osman Arkan Nacar Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arkan Nacar, 2016 Şubat ayı ile kıyaslandığında 267 bin artı istihdam olduğunu söyledi.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müsteşar Yardımcısı Osman Arkan Nacar Açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müsteşar Yardımcısı Osman Arkan Nacar, milli istihdam seferberliği kapsamında Denizli’deki vatandaşları yerinde ziyaret etti. Seferberliğin Türkiye genelinde ilk 3 aylık süreçte oldukça verimli olarak ilerlediğini kaydeden Nacar, ‘Artı İstihdam Teşviki’yle devletin çalışma hayatının maliyetini yüzde 36 azalttığını söyledi.



Ziyarete Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arkan Nacar ve beraberindeki heyet Denizli’ye gelerek esnaf, işveren ve çalışanlarla bir araya gelerek, sorun ve isteklerini dinledi. Bayramyeri Meydanındaki esnafları ziyaret eden Nacar, İş Kurumu teşvikleri ve İş Kur’un iş bulma konusunda önemini anlattı. Çalışanların e-devlet üzerinden şifre almaları ve sigortalarını buradan kontrol etme uyarısında bulunan Nacar, çalışanlardan işleri hakkında bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nacar, “2016 yılında sayın cumhurbaşkanımız, tüm Türkiye genelinde bir mili seferberlik ilan etti. Bu milli seferberlik kılıçla. Kalkanla değil, yatırımla istihdamla ilgili bir milli seferberlikti. Sayın Müezzinoğlu da istihdam seferberliği ilan ederek tüm Türkiye’de 2017 ocak ayında milli seferberlik başladı.

Biz 12 grup halinde 81 ilimizi 3 ayda gezdik. Tüm ticaret, sanayi odalarımız, işçilerimizi ve tüm sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ettik. Toplam 35 bin ziyaret gerçekleştirdik. Sahadan çalışma hayatıyla, istihdam ile ilgili birebir vatandaştan sorunları dinledik. Çözüm bulacaklarımızı, yerinde çözdük. İl ziyaretlerinin ardından bakanımızın makamında yapılan değerlendirmelerle, genelge, yönetmeliklerle değiştirebileceklerimizi sayın bakanımız, kanun değişikliği ile değiştirebileceklerimizi de meclise taşıyarak değiştirdik. Bu 3 ay çok verimli geçti” dedi.

İstihdam verimliliğinde bir önceki yıla göre oldukça artış olduğunu belirten Nacar, “Şu an istihdam seferberliğinin ikinci turundayız. Bu ikinci turun ikinci şehri Denizli’deyiz. Denizli’de bu sefer esnaflarımızla, işçilerimizle bir araya geleceğiz ve ev ziyaretlerini gerçekleştireceğiz. Milli seferberliğini Denizli’ye katkısı özel ve kamu olmak üzere tüm kurumlarda yaklaşık olarak 8 bin 400 olarak gerçekleşti. Tüm Türkiye genelinde 2016 Şubat ayı ile kıyaslandığında 267 bin artı istihdam oldu. Bu istihdam seferberliğinin ne kadar etkin, ne kadar verimli olduğunu gösteren rakamlardır. Artı istihdam seferberliği de kanunlaşarak, yürürlüğe girdi. Artı istihdam seferberliğinde devlet çalışma hayatını yüzde 30 ucuzlattı” diye konuştu.

Kaynak: İHA