'Bu Sistemler Giderseniz...'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye mevcut sistemle akıntıya karşı kürek çekmektedir. Bu sistemle gidersiniz yine bir 15 Temmuz yersiniz, yine bir Gezi yersiniz, yine bir 28 Şubat yersiniz. Sistem açık çünkü” dedi.

'Bu Sistemler Giderseniz...'
Referandum çalışmaları kapsamından Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği (TİAB) üyeleri ile Ümraniye’de bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de uzun yıllardan beri tartışılan bir şeyin olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, “Siyaset kutuplaşıyor, siyaset kavga üretiyor. Özellikle Türkiye’de bazı yazarçizerler bu konuyu gündeme getiriyor, Siyaset kutuplaşıyor. Peki, AK Parti yüzde 34 ile başladı.

Bugün yüzde 51, 17 puan, bu coğrafyada 17 puan getiren bir anlayış nasıl siyaseti kutuplaştırıyor? Oysa iktidarın eritici bir özelliği olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki, nasıl böyle bir süreci elde ediyor. Sürekli ellerini böyle tutuyor. Hem sağ hem sola hiçbir bakmadan rasyonel kimse, milli kimse bu ülkenin yarınlarına katkı koyabilecek kimse, bu ülkede değerler çatışması olmayan kimse çatısının altına alıyor” dedi.



“TOPLUMDAKİ GELİR ADALETSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAKSINIZ, ÇATIŞMAYI ENGELLEYECEKSİNİZ"

Bakan Soylu, “Eğer toplumun topyekun kalkındırmak istiyorsanız toplumdaki gelir adaletsizliğini ortadan kaldıracaksınız, çatışmayı engelleyeceksiniz. Yönetenler adaletli, hakkaniyetli bir gelir dağılımı ortaya koymaya çalışır, buradaki gayreti gören vatandaş da; ‘evet bizi de düşünen var arkadaş, şükürler olsun’ deyip meselesini ve hayatını devam ettirir. Türkiye bu mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyor. Ve bunun için 34’ten 51’ Ak Parti geliyor. Ama öteki Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 24, 25, 26 yani önerecek bir şey bulamaz mı insan? Ben araba diyorum, sende kalk deki ben uzayda şehir kuracağım. Hadi ben uçak diyorum, siz de deyin ki öyle bir şehit oluşturacağım ki fiber optik kablolar bir birine bağlayacağım, her şey otomatik olacak. Bir öneri getirir insan. Yani iktidardaki siyasi parti ile rekabet edebilecek, onu daha iyi bir noktaya sevk edebilecek, açıklarını iyi yakalayabilecek bir öneri getirir” şeklinde konuştu.



“TÜRKİYE’DE BOMBA PATLADIĞI ZAMAN AVRUPA’NIN MEDYALARI ONU DÜĞÜN, BAYRAM GİBİ VERİYORLAR"

Lice’deki operasyonlara değinen Bakan Soylu, “Daha iki gün önce bizim evlatlarımız Lice’de operasyon yaparken bir HDP’li milletvekili burada operasyon yapamazsınız dedi.

Biz kimin peşindeyiz orada, şurada Arena Stadı’nda evlatlarımızı kim şehit ettiyse onların peşindeyiz. Nerede olursa olsun onları bulacağız ve gereken dersi vereceğiz. 19 tane terörist etkisiz hale getirildi.

12 tane bombalı araç orada infilak edildi. Nerede patlayacaktı bu bombalar, tam sizin işinizin göbeğinde patlayacaktı. Patladığı zaman zaten Almanya’nın ve Avrupa’nın medyaları onu düğün, bayram gibi veriyorlar” ifadelerini kullandı.

“GÜNEYDOĞU’DAKİ OPERASYONLARDA CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ KIYAMET KOPARDI"

Mardin’deki terör operasyonlarında CHP’li milletvekillerinin kıyamet kopardığını belirten Soylu, “Aynısı Mardin’de yaptık kıyameti kopardılar. CHP’li milletvekili arkadaşlarımız da kıyameti kopardılar. Her meseleyi bana soruyorsunuz. Peki, niye sormuyorsunuz siz Mardin’de ne yapıyorsunuz. 5- 10 tane köyü çevirdiniz ne operasyonu yapıyorsunuz? Köylerin altını, evlerin altını mağaraya çevirmişler. Bin 500 kişinin kalabileceği ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği, aylarca yaşayabileceği mağaralara çevirmişler. Ne yapacaklar orada? Bir günde adamalarını getirip operasyonu çekip birden Midyat’a saldıracaklar, birden Nusaybin’i ele geçirecekler. Biz nasıl ifade edeceğiz bunu nasıl anlatacağız. Orada adam oturmuş elinde bir ajanda, ajandası da bizde kimden para alıyor, kimi dağa sevk ediyor, kime tehdit gönderiyor. Herkesi oraya çağıracak, orada bir egemenlik ve hükümdarlık kuracak. O zaman devlet olma vasfı ne işe yarar. Peki, bunu savunan insanlar neyi savunduklarının farkındalar mı? Neymiş 65 yaşındaki yaşlı bir adamı orada darp etmişler. O 65 yaşındaki adam bizim Adana’daki katliamın sorumlusu olan aylardır evinde barındıran ve aylardır evinde ona ev sahipliği yapan oradan her türlü bu ülkeye ihanetin planlandığı yerin adamı. Bu ülkede terörü, arabaları, bombaları, Kayseri’yi, her tarafı, evlatlarımızı, komandolarımızı katlettirdin, ev sahipliği yaptın gel bir de sağdan, soldan öpeyim mi? diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE MEVCUT SİSTEM İLE AKINTIYA KARŞI KÜREK ÇEKMEKTEDİR"

Türkiye’nin mevcut sistem ile akıntıya karşı kürek çektiğinin altını çizen Bakan Soylu, ”Türkiye bu sistemle artık yapabileceklerinin sınırına gelmiştir. Bunu çok rahat bir şekilde görüyoruz. Bu sistem ile gidersiniz yine bir 15 Temmuz yersiniz, yine bir Gezi yersiniz, yine bir 28 Şubat yersiniz. Sistem açık çünkü” şeklinde konuştu.



“O MECZUBU TÜRKİYE’YE GETİRİP ONDAN BİR MEHDİ ÇIKARMAYA ÇALIŞACAKLARDI"

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşan Bakan Soylu, “Bu ülkede 17- 25 Aralık darbesi oldu. Bir yargı darbesi değil miydi? 15 Temmuz oldu, altında ne yazıyordu. ‘Türkiye’de yeni bir anayasa yapmak için geliyoruz’, 15 Temmuz kendi hukukunu oluşturacaktı, kendi anayasasını oluşturacaktı. Yapacakları belli işte. O meczubu Türkiye getirip ondan bir mehdi çıkarmaya çalışacaklardı. Türkiye’de herkese deli gömleği giydireceklerdi. Bunu da yargı ile yapacaklardı” dedi.

(Mustafa Biçer/İHA)
Kaynak: İHA