Baybatur Açıklaması 'Türkiye'nin Güçlü Olmasını İstemiyorlar'

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Batı, Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi yerlere vuruyor. Batı, hiçbir zaman bizim iyiliğimizi istemedi. Türkiye’nin güçlü olması birilerinin hesaplarını bozuyor. Canımız ve kanımız pahasına ülkemizi hak ettiği noktaya getireceğiz. Bu halk oylaması, büyük Türkiye’nin inşa edilmesi için önemli ve zaruridir. Aksi takdirde bu coğrafyada haritaları değiştirmek isteyenler ağızlarının suyu akarak bekliyor." dedi.

Baybatur Açıklaması 'Türkiye'nin Güçlü Olmasını İstemiyorlar'
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Mesadet Özcan Konferans Salonunda 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği tarafından ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Güçlü Türkiye programı’ düzenlendi.

Programa AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Serhat Çağ, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanan programın açılış konuşmasını yapan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Serhat Çağ, "Halk oylaması sürecinde ülkemiz ve milletimiz için çalışacak ve ’Evet’ diyeceğiz. İnşallah 16 Nisan akşamı hainler çok üzülecek ve biz dünyaya sesimizi daha gür bir şekilde duyuracağız." dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise, "Biz hayır diyenlere terörist demiyoruz ama ülkeyi bölmeye çalışan bir çok bölücü örgütün de hayır dediğinin bilinmesi gerekir. Geçmişte Abdulaziz’i öldüren, Abdülhamit Han’ı tahttan indiren CHP ve ona benzer zihniyetlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi, Osmanlı’daki İttihat ve Terakki Cemiyeti zihniyetini taşımaktadır. Menderes’in asan zihniyet de CHP zihniyetidir. CHP halk oylaması ile ilgili ağzına geleni söylüyor ama ne konuştuklarını kendileri de bilmiyor. Bizler CHP ve birilerinin oluşturduğu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. AK Parti ile Türkiye, borç alan değil borç veren ülke konumuna gelmiştir." dedi.

"Halk oylamasının en büyük kazanımının koalisyonların artık olmayacak olmasıdır" diyen Baybatur şunları söyledi:

"Bu coğrafyadaki haritaların değişmesini isteyenler var. Biz de mazlumların yüz akı Türkiye olarak buna müsaade etmek istemiyoruz. Yeni sistem ile daha hızlı karar alarak daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz. Bu sistemin en büyük kazanımı koalisyonlar bu ülkede artık olmayacak. Bu ülkede istikrarsızlık ne kadar çok devam ederse ülke o kadar çok karıştırılır. Biz güçlü durmazsak bu coğrafya da başka bize ve mazlumlara başka kapı kalmayacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ’One minute’ çıkışından sonra bizi rahat bırakmadılar. Türkiye’ye bir gömlek giydirmeye çalıştılar ama Türkiye artık o giydirmeye çalıştıklara gömleğe sığmıyor. Halk oylaması süreci ile artık yeniden diriliş dönemine giriyoruz. 15 Temmuz gecesi muhteşem bir destan yazan bu millet, 16 Nisan’da yeni bir destan yazacak. Topraklarımız üzerinde ameliyat yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz."

"CHP gençlere güvenmiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlere güvenmediğini de belirten Baybatur, "Cumhuriyet Halk Partisi gençlerimize güvenmiyor, ’18 yaşında milletvekili mi olur?’ diyorlar. Bu gençlere oy kullanma hakkı veriyorsanız seçilme hakkı da verilmesi gayet normal. Onların güvenmediği o gençler 15 Temmuz gecesi bir destan yazdı. Onlar, polise taş atılacağı zaman gençleri hatırlıyorlar. Fakat iş seçilmeye geldiğinde olmaz arkadaş diyorlar." diye konuştu.

Murat Baybatur konuşmasını şöyle tamamladı: "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için istediği bir sistem değildir. Bizler bunu gelecek nesiller için istiyoruz. Geçmişte olduğu gibi bu milletin çocukları İMF kapılarında dilenci olmasın diye istiyoruz. Bu sistem gerçekleştikten sonra Türkiye, bu kadar güçlü hale nasıl geldiyse bundan sonra da daha güçlü olacak. Büyük Türkiye için hepimiz ’Evet’ demeliyiz. Bu ülkenin sisteminin güçlü olması lazım. Aksi takdirde bizi geçmişte olduğu gibi hep sıkıntıya sokarlar. Batı, Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi yerlere vuruyor. Batı, hiçbir zaman bizim iyiliğimizi istemedi. Türkiye’nin güçlü olması birilerinin hesaplarını bozuyor. Canımız ve kanımız pahasına ülkemizi hak ettiği noktaya getireceğiz. Bu halk oylaması, büyük Türkiye’nin inşa edilmesi için önemli ve zaruridir. Aksi takdirde bu coğrafyada haritaları değiştirmek isteyenler ağızlarının suyu akarak bekliyor."
Kaynak: İHA