Başkan Toçoğlu, STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milli İrade Platformu'nu oluşturan 73 sivil toplum kuruluşunun temsilcisiyle bir araya geldi.

Ofis Sanat Merkezi'nde (OSM) düzenlenen toplantıda konuşan Toçoğlu, ülkenin geleceği için 15 Temmuz'da nasıl birlik ve beraberlik içerisinde darbeci hainlere karşı direnildiyse bundan sonraki süreçte de ülkeyi daha iyi noktalara getirmek için gayret edeceklerini söyledi.

Bugünlere kolay gelinmediğini, 15 yıl öncesine kadar memleketin halini herkesin bildiğini ifade eden Toçoğlu, 'İnsanımıza ve ülkemize yaşatılanların tekrar yaşatılmaması gerekiyor. Mesele iktidar ve yetki meselesinden öte. Bugün için öyle bir sıkıntı zaten yok. Ancak bugün için bu sıkıntıların ortadan kalkmış olması, yarın bu sıkıntılarla karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Bunun için bugüne kadar ülkemizin hem ekonomik, hem özgürlükler açısından kazandıklarının bir daha geri döndürülemeyecek şekilde sağlamlaştırılması noktasında savaşıyoruz.' diye konuştu.

Toçoğlu, ülkedeki iki başlı sistem yüzünden işleyişin tıkandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

'Yeni kurulacak sistemle yaklaşık 3 ay süren hükümet formaliteleri de olmayacak. Hızlı şekilde işimize devam edeceğiz. Yarıştığımız ülkelerden çok daha hızlı adımlar atmamız lazım. Karar verici mekanizmalarımız, bu nedenle güçlü olmalı. Memleket söz konusu olunca düşüncelerimizde bir ayrılık olmadığını 15 Temmuz'da gösterdik. Her partiden, her kesimden insanımızla beraber hain darbecilere karşı beraberce direndik ve tarihimizde ilk defa bir darbeyi engelledik. İnşallah 16 Nisan'da birlik ve beraberlik içerisinde bu önemli referandumu da başarıyla tamamlayacağız.'

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu da AK Parti'nin iktidara geldiğinden beri sadece milletinden güç alarak, vesayet odaklarıyla mücadele ettiğini söyledi.

Yeni hükümet modelini milletin oyuna sunduklarını belirten Uncuoğlu, 'Bundan sonra Allah'ın izniyle milletin adamları milletle birlikte yürüyecek. Güçsüz hükümetler, vesayeti ortaya çıkarır ama milletin sesi duyuluyorsa vesayet odakları kafalarını kaldıramaz. Çift başlı hükümet sistemini inşallah milletimizin feraseti, basireti ve güçlü bir 'evet'iyle ortadan kaldıracağız.' dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da yeni anayasa değişikliği konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Kaynak: AA