Başkan Şenocak Mesleki Eğitimin Önemine Değindi

Meslek lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim Merkezi Başkanı Abdurrahim Şenocak, mesleki ve teknik liselerin ülkeye faydasına değindi.

Başkan Şenocak Mesleki Eğitimin Önemine Değindi


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim Merkezi Başkanı Abdurrahim Şenocak ve İzmir Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yetkilileri, Özel Mavi Teknik Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu. Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşide, okul müdürü Sadettin Dumlu’nun sunumunun ardından konuşan Başkan Şenocak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gençlere meslek kazandırılması ve istihdamın artırılması konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Meslek liselerinin sanayi bölgesinde olması önemli"

Bakanlığın çalışmaları hakkında verdiği bilgilerin ardından mesleki ve teknik eğitimin ülke için önemine değinen Şenocak, organize sanayi bölgesi içerisindeki bulunan meslek liselerinin çok değerli olduğunu söyledi.

Şenocak, İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan okulun yönetim kurulu başkanı Serkan Asil’e ve tüm çalışanlara teşekkür etti.

"Öğrenciler için artı değer"

Başkan Şenocak’ın öğrencilerle yaptığı söyleşinin çok faydalı olduğunu dile getiren okul yönetim kurulu başkanı Serkan Asil ise, "Yapılan söyleşinin öğrencilerimiz adına çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Liseden itibaren meslek edinmeye başlayan öğrencilerimizin organize sanayi bölgesi içerisinde olması ve profesyonel firmalarda staj imkanı yakalaması, başkanımızın da dediği gibi çok önemli. Mesleki eğitim alan öğrencilerimiz için artı bir değer. Hem biz eğitimciler hem de öğrencilerimiz bunun faydalarını görüyoruz. Öğrencilerimiz, bu sayede bir adım önde olduklarının farkına varıyorlar" dedi.

Kaynak: İHA