Başkan Bünyamin Türer Açıklaması Gediz Ekonomisini Daha Da Geliştirebilmek İçin GEBAP'ı Kurduk

Kütahya’nın Gediz ilçesinde geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Gediz Esnaf Dayanışma Birliği Derneği (GEDAB) üyeleri için tanışma yemeği düzenledi.

Başkan Bünyamin Türer Açıklaması Gediz Ekonomisini Daha Da Geliştirebilmek İçin GEBAP'ı Kurduk
GDZ Gediz otelinde düzenlenen akşam yemeğine Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Ak Parti İlçe Başkanı Av.Mesut Yörük, Gediz Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Oyan, Esnaf Odası başkanları, Belde Belediye Başkanları, Köy ve Mahalle Muhtarlarının yanı sıra 750 esnaf katıldı.

Yemek sonrasında konuşan Gediz Esnaf Dayanışma Birliği Başkanı Bünyamin Türer, “Bize sürekli olarak derneğinizin kuruluş amacı ne diye soranlar oluyor. Ben buradan görüyorum ki siyasi parti temsilcilerimiz aynı masada, aynı işi yapan esnaf kardeşlerimiz aynı masada, köylüsü kentlisi, zengini fakiri aynı masada oturuyor. Bu fotoğraf GEDAB’ın neden kurulduğunu açıklıyor. Biz Gediz Esnaf Dayanışma Birliği olarak bunu sağladık” dedi.

Gediz Esnaf Dayanışma Birliği olarak çok büyük fabrikaları kuramayacaklarını fakat aynı işi yapan üç beş esnafı bir araya getirerek daha büyük işletmelere dönüştüreceklerini ifade eden Türer, “Birlik beraberlik içinde Gediz ekonomisini daha ileriye taşımak ve 5 bin TL, 10 Bin TL bulamadıkları için iflas eden esnaf kardeşlerimizi kurtarmak için kurulduk. Hayata yüksekten bakanlara alçakta da bir hayatın olduğunu göstermek için kurulduk” şeklinde konuştu.

Bünyamin Türer’in konuşmasının ardından Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Akgün, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu ve Gediz Kaymakamı Avni Kula’da söz alarak, Derneğin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Ülkenin çeşitli yerlerinde görev yaptığını, ufak meblağlar için iflas eden, tefecilerin eline düşen birçok insan gördüğünü belirten Gediz Kaymakamı Avni Kula, “Esnafımıza destek olacak, can suyu olacak her türlü kuruluşun yanındayız. Böyle bir fikri ortaya atarak, esnaf derneğinin kurulmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Bizden destek isteyen bu derneğin yanında değil, emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonunda GEDAB Yönetim Kurulu Üyeleri tek tek tanıtılırken, katılımcılara teşekkür ettiler.(RB-EFE)
Kaynak: İHA