Başbakan Yardımcısı Kaynak, STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,”Başbakanımız bölgemizdeki 23 ile 73 buçuk milyarlık yeni yatırım hamlesi başlattı. Bunun içinde tarımsal sulamalarımız, elektrik şebekelerimiz, toplu konutlarımız var. Fabrikalar, cazibe merkezleri, tarım ve esnaf destekleri, gençler için yurt ve spor alanları gibi yatırımlar var. Bütün bunlar bizim samimiyetle, insanlarımızı birbirinden ayırmadığımızı insanın yaratılmışların en şereflisi olduğunu gerçekten de kabul ettiğimizi ve ona göre hareket ettiğimizi gösteren en önemli delillerdir. Şimdi istiyoruz ki 16 Nisan’da sizin huzurunuza getirdiğimiz anayasa ile bunu taçlandıralım. Milletimizin ve devletimizin karşı karşıya kaldığı zorluklarla, dünyanın en gelişmiş en zengin devletleri karşı karşıya kalsalardı ne olurdu? Bütün bunlar olurken Türkiye 30 yıldan beri mücadele ettiği terör ile bir başka bağlamda bir çözüm arayışına girdi. Bir yandan terör ve terörist ile mücadele ederken diğer yandan ülkesinin kocaman bir bölgesinde aynı dine, inanca mensup, aynı kıbleye döndükleri, aynı ezanda kalplerinin titrediği kardeşlerinin haklarını hukuklarını korumak, kollamak için onların kültürlerine, dillerine ve geleceklerine sahip çıkmalarını sağlamak için de birkaç kez önce demokratik açılım, sonra çözüm süreci adı ile yapılan çalışmalara şahit olduk" dedi.

.

Kaynak sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti gibi bir iktidar, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider, ben kardeş kavgası dökülmesin diye baldıran zehri içerim dedi.

Çözüm süreci ile umutlu bir noktaya giderken tam o sırada, seni başkan yaptırmayacağız diye 3 kez peş peşe söylenen bu cümle ile bir parti grup toplantısını kapattı. Başka bir safhaya geçti. Milletin terör olaylarının bitmesi için HDP’ye destek verdi. 7 Haziran’da milletimiz, çözümün bir parçası, hükümetin, siyasi iktidarın bir muhatabı olduğu için bu arkadaşlara destek verdi. Önemli sayıda oy alıp önemli miktarda milletvekili çıkardılar. 22 Temmuz’da hangi inanışa mensup olursak olalım, hangi dili konuşursak konuşalım hiçbirimizin kabullenemeyeceği şekilde Şanlıurfa’da yatağında sabah uykusunda iki polisin katledilmesi ile başlayan bir süreç yaşadık. Terörün bu coğrafyada 1924-1925’ten beri devam etti. 1925’ten beri devam eden sıkıntıyı kalıcı, inancımıza, kültürümüze uygun şekilde çözmek üzere yola çıkan hareket ve onun muhatabı olduğu için 80 milletvekili ile desteklenen siyasi parti bölgedeki yerel yönetimleri kazandı. Yerel yönetimlerle iktidar oldu ama arka sıra biz hendekler çukurlar ve mayınlanmış tuzaklarla karşı karşıya kaldık. Bütün bu hadiseler asla bizi ilkelerimizden, inancımızdan ve istikametimizden saptırmamıştır”.
Kaynak: İHA