Bakan Tüfenkci'den Muş Belediyesine Ziyaret

Muş Belediyesini ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci "Muş’un çalışkan bir belediye başkanı var. Başkanımızın Muş’a yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ederim" dedi.

Bakan Tüfenkci'den Muş Belediyesine Ziyaret
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muş’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Muş Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye meclis üyeleri ve birim amirleriyle Bakan Tüfenkci’yi ağırladı. Bakan Tüfenkci’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Asya, Başbakan Binali Yıldırım’ın Muş mitingi, referandum süreci ve belediyenin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Başbakan’ın 5 Mart tarihinde Muş’ta gerçekleştirdiği mitingin bir milat olduğunu kaydeden Başkan Asya, "Kış mevsimin şiddetli bir şekilde yaşadığımız bir dönemde Başbakanımızın Muş’ta miting yapmasından ilk başlarda ciddi tereddüt ettik. Yaklaşık 2 metre karın yerde olması, havanın soğuk olması ve hafta sonu köylü vatandaşlarımızın olmaması bizleri düşündürdü. Neticede Başbakanımızın hayatını riske atarak Muş halkı ile buluşması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Belediye meydanını insan seline çeviren halkımız da Başbakanımızın en iyi şekilde ağırladı. Bu da bizlere 16 Nisan’ın işaret fişeğinin o gün belediye meydanında atılmış olduğunu gösterdi. Bugün de bölgenin abisi olarak gördüğümüz zatı alinizin ziyareti bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir" dedi.

AK Parti belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını belirten Başkan Asya, "Kalkınmanın yerinde yapıldığı anlayışı ile halkımıza hizmet ediyoruz. Bürokrasi alanında Valimizin himayelerinde, siyasette milletvekilimiz, il başkanımız ve teşkilatlarımızla birlikte şehrimizin hak ettiği şekilde kalkınması için mücadele ediyoruz. Halkımıza hizmet noktasında hemen hemen tüm bakanlıklarla görüşmelerimiz ve taleplerimiz oluyor. Cazibe merkezleri programının açıklanması ile tüm paydaşlarımızla yatırımcı avına çıktık. Muş’un kalkınması ve gelişmesine ciddi katkı sağlayacak olan programın en iyi şekilde uygulanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugüne kadar 450 milyon TL civarında bir başvuru yapıldı. Bunun daha fazla olacağına inanıyorum. Bununla birlikte belediye olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Bu yıl yıllardır muzdarip olduğumuz alt yapı projemizi başlatıyoruz. Sözleşmesi imzalanan ve yer teslimi yapılan projemizle şehrin tüm içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını yenileyeceğiz. Aynı şekilde Alparslan 2 Barajından içme suyu temininin yapılması için yaptığımız çalışmalar tamamlandı. Orman ve Su İşleri Bakanımıza da buradan teşekkür ediyorum. Kendilerinin desteği ile Muş’un, ilçelerin ve beldelerin su sorunu bu projemizle giderilmiş olacak. Gerekli protokolleri yaptık. Çalışmaların 2018 yılına kadar tamamlanmasını umuyoruz. Bunun yanı sıra rutin çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü beyan eder, tekrar ziyaretinizden dolayı şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı. Başkan Asya, konuşmasının sonunda Bakan Tüfenkci’ye brifing dosyasını verdi.

Bakan Tüfenkci de yaptığı konuşmada, "Muş’un çalışkan bir belediye başkanı var. Başkanımız Muş’a yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Halkla iç içe olan ve halka hizmet noktasında bütün imkanları kullanan bir belediye başkanımız var. Çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Başkanımızın belediye bütçesine bağlı olarak hizmet yapmadığını merkezi hükümete projeler sunarak sorunları çözdüğünü görüyoruz. Köklü sorunları gidermenin yanı sıra sosyal belediyeciliği geliştirdiğini de görüyoruz. Kamu kurumlar ve diğer paydaşlarla uyum içerisinde çalışan bir başkanımız var. Bundan sonra da faydalı hizmetler yapacağına inanıyorum. Bizler de Muş’u önemsiyoruz. Muş’un gelişimini ülke gelişimi olarak görüyoruz ve bu doğrultuda hizmetler sunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Başkan Asya, ziyaret anısına Bakan Tüfenkci’ye Osmanlı tuğrasının yer aldığı tabloyu hediye etti.
Kaynak: İHA