Bakan Özlü Açıklaması 'Bizim Önerdiğimiz Sistem Hızlı Devlet Yapılanmasını Öngören Bir Sistemdir'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Referandumda kişileri değil, sistemi seçeceğiz. Bizim önerdiğimiz sistem hızlı devlet yapılanmasını öngören bir sistemdir” dedi.

Bakan Özlü Açıklaması 'Bizim Önerdiğimiz Sistem Hızlı Devlet Yapılanmasını Öngören Bir Sistemdir'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Elazığ’da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. İşlerin daha hızlı yürümesi bakımından pratik devlet yapılanmasına geçmeyi istediklerini belirten Bakan Özlü, anayasa değişikliğinin Türkiye’de uzun zamandır tartışılan bir konu olduğunu kaydetti.

Anayasa değişikliğinin gündeme yeni gelmediğini vurgulayan Bakan Özlü, “Geçen seçimlerde tüm partilerin beyannamelerinde yeni bir anayasa yapmak vadi vardı. Neredeyse tüm partiler, mevcut anayasadan rahatsız olduklarını, Türkiye’ye dar geldiğini, bir darbe anayasası olduğunu ve bunu değiştirmek istediklerini beyan ettiler. Bizde önceden beri Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. AK Parti ve MHP yetkileri bir araya geldi. Daha sonra 18 maddelik bir paket ortaya çıktı. Bu bir seçim değildir. Burada milletvekili ve belediye başkanlığı seçimi yok. Referandumda kişileri değil, sistemi seçeceğiz. Bizim önerdiğimiz sistem hızlı devlet yapılanmasını öngören bir sistemdir” dedi.



"Ana muhalefet ’ona hayır, buna hayır’ diyor"

Bir takım partilerin parlamenter sistemi savunduğunu ifade eden Özlü, “Bugün geldiğimiz noktada ‘evet’ ve ‘hayır’ olmak üzere 2 oy kullanacağız. İkisinden birini diyeceğiz. Keşke ana muhalefet partisi istediği tarzda bir anayasa taslağı hazırlayıp getirebilseydi. Bunu milletimize sorsaydık. Bir tarafta parlamenter sistemi gören bir taslak diğer tarafta ise başkalık sistemini öngören bir taslak diye sunsaydık. Milletimiz neye karar veriyorsa onu yapsaydı. Özellikle ana muhalefet partisi buna da razı olmadı. Her şeye hayır. Ona da hayır, buna da hayır diyorlar. Dolayısıyla ortaya çıkan durum aslında kısmi bir anayasa ve sistem değişikliğidir” diye konuştu.

Daha sonra Elazığ Belediyesine geçen Bakan Özlü, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan bilgi aldı. Belediyesi olarak önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Mücahit Yanılmaz, ileri ki süreçte yapımına başlanacak projeler hakkında Bakan Özlü’ye bilgi verdi. Bakan Özlü, belediyenin yaptığı ve yapacağı projeleri çok beğendiğini dile getirdi.
Kaynak: İHA