Bakan Özhaseki'den Batılı Ülkelere Açıklaması 'Denizlerde Ölen Çocukların Ot Kadar Değeri Yok Mu?'

NEVŞEHİR – Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Batılı ülkeleri eleştirerek, “100 milyar dolar fonu sadece ve sadece otlar kurumasın balıklar ölmesin diye harcayan ve bu konuda da hümanizmi dersi vermeye çalışan Batı alemi size soruyorum. O denizlerde ölen çocukların otlar kadar hükmü yok mu?” dedi.

Bakan Özhaseki'den Batılı Ülkelere Açıklaması 'Denizlerde Ölen Çocukların Ot Kadar Değeri Yok Mu?'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Nevşehir ziyaretinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından düzenlenen yemeğe katıldı.

Bakan Özhaseki Nevşehir’de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Batı’nın insan hakları konusunda ikiyüzlü davrandığını ifade etti.

Özhaseki, “İklim zirvesine dünyanın 195 ülkesinin katıldığı toplantıda ülkemizi temsilen ben katıldım. Bizim ülkemize sıra geldiğinde çıktım dedim ki, ‘Protokolden protokole imza attık. Tüm dünya ülkeleri toplandık. Niye toplandık. Bio çeşitlik ölmesinde diye toplandık. Yani otlar kurumasın balıklar ölmesin diye toplandık. Bu toplantıda yeşiller ölmesin diye 100 milyar dolarda fon oluşturduk. Bu da güzel. Buna da destek veriyoruz. Ama ben bir şey söyleyeceğim dedim. Açık denizlerde çocuklar ölüyor. Kadınlar ölüyor. Garip insanlar ölüyor. Sadece ülkelerinde savaş var, çocuklarını kurtarabilmek için denizlere açılmışlar. Sakin bir yere gitmek istiyorlar. Ve o çocuklar denizlerde ölüyorlar, boğuluyorlar. Bundan haberiniz var mı’ dedim. Haberiniz var tabi çünkü sınırlar çekiyorsunuz ki bize gelmesinler diye. Peki 100 milyar dolar fonu sadece ve sadece otlar kurumasın balıklar ölmesin diye harcayan ve bu konuda da hümanizmi dersi vermeye çalışan Batı alemi size soruyorum. O denizlerde ölen çocukların otlar kadar hükmü yok mu? O çocuklar canlı değil mi? Can taşımıyorlar mı bu insanlar. Bu masum insanları neden ot kadar görmüyorsunuz. Emin olun çıt yok. Arap ülkeleri bile alkışlamaktan çekiniyorlar. Biz sınırları açtık. 3 milyon insan geldi. 25 milyar dolar para harcadık. Niye yaptık bunu herkes bunu merak ediyor değil mi? Çünkü biz insanız, vicdan taşıyoruz, merhametimiz var. Onun için yapıyoruz bu kadar basit. Ama arkadaşlar emin olun batı aleminde bu çevreler bizim ülkemize ve çevremizde ki ülkelere bakış açısı hastalıklı. Müslüman mısınız, Türk müsünüz, bu değerleri mi taşıyorsunuz işte size bakış farkının en güzel örneği” diye konuştu.

Özhaseki, “Batı ülkelerinin PKKlı teröristlere kapısı açık, FETÖ’culara kapıları açık. IŞİD’cilerde kendi işlerinden geliyor. Zannetmeyin ki o IŞİD’ciler İslam ülkelerinden geliyor. DAEŞ’cilerin çoğu onların içinden geliyor. Onlara da kapı açık. Ama siz gideceğiniz zaman envai çeşit engel çıkıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA