Bakan Müezzinoğlu'ndan CHP'lilere Sitem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ey CHP’li kardeşlerim, Atatürk’ün gölgesine öyle yan gelip de yatarak bu işler olmaz. Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe yürümek için millet ile beraber yürümek gerekir. Milleti sevmek gerekir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Rumeli Dernekleri ile bir araya geldi. Eseler Kültür Merkezinde etkinliğe Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kuruluş felsefesi olan ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ vasiyetine sahip çıkmamız lazım. O mücadeleyi veren Mustafa Kemal Atatürk, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek millete inanan, millete güvenen, millet ile beraber yürüyen ve milletin hayallerinin öncülüğünü yapan ve merkeze milleti alan bir anlayış ile hem o bağımsızlık mücadelesi verdi, hemde bu genç cumhuriyeti kurdu. Bu vasiyete sahip çıkmak yeni bizim görevimizdir. Bazen Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerime bazen sitem ediyorum. Ey CHP’li kardeşlerim, Atatürk’ün gölgesine öyle yan gelip de yatarak bu işler olmaz. Atatürk’ten geçinerek de olmaz. Kuru kuruya Atatürkçülük yaparak da olmaz. Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe yürümek için millet ile beraber yürümek gerekir. Milleti sevmek gerekir” dedi.

“Son 30 yıldır Cumhuriyet Halk Partisine baktığınız da tamamen korku cümlelerini görürsünüz” diyen Bakan Müezzinoğlu, “Cumhuriyet elden gidecek milleti korkutur. Laiklik elden gidecek milleti korkutur. Atatürkçülük elden gidecek milleti korkutur. Ya arkadaş cumhur güçlü ise Cumhuriyet güçlenir. Cumhuru merkeze almadan, milleti merkeze almadan, milletten korkarak, milletin değerlerinden korkarak, milletin kıyafetinden korkarak Cumhuriyet güçlenmez. Cumhur güçlü ise Cumhuriyet güçlenir. Laiklik bu salonda olduğu gibi başı açığında, başı kapalısının da inancını istediği gibi yaşayabileceği bir sistemdir. Yoksa birinin baş örtüsü ile hele hele üniversitelerdeki okuyan çocukların veya kamuda hizmet görecek öğretmenin, doktorun kıyafeti ile uğraşmak değildir laiklik. Bizlerin ve bu milletin ümüğünü sıktılar. Laiklik elden gidecek hadi milletin ümüğünü sıkalım. Cumhuriyet elden gidecek hadi milletin ümüğünü sıkalım. Atatürkçülük elden gidecek hadi milletin ümüğünü sıkalım. Korkma ya korkma. Atatürk bu millet ile yürüdü. Bu millet ile bağımsız genç Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Neden korkuyorsun. Korkma. Balkanların çocuğu bu milletin medeniyet değerlerini her boyutuyla özümsemiş İstiklal Marşımızın yazarı rahmetli Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızın ilk mısrası nedir ey Kılıçdaroğlu, ey CHP. ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak’ diyor. Sen neden korkuyorsun. Bu salondaki bacılarımızdan, bu salonlardaki insanlarımızdan, Türkiye’deki tüm 80 milyon insanımızdan neden korkuyorsun. Neden onları korkutarak kendi her geçen gün küçülen iktidarını sürdürmeye çalışıyorsun. Bu milletin ümüğünü sıkan vesayet odaklarından bu milleti kurtar ki, o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe hep beraber yürüyelim. Hani Atatürkçü idin. Atatürk diyor ki, bu büyük millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır. Onun için Almanya , Fransa, İngilizler ile yarışmamız lazım. Bizim Fransız’dan, İngiliz’den, Almanya’dan geri kalanımız yok. Onlar kadar da zekiyiz. Onlar kadar da akıllıyız. Onlardan daha cesuruz. Onlardan daha birikimliyiz. Dünya’ya medeniyet sunmuş milletin mensuplarıyız. 600 yıl 3 kıtada dünyaya ilim nedir, irfan nedir, adalet nedir, hak nedir, huzur nedir, barış nedir diye Balkanlardan dünyaya bir medeniyet sürmüş milletin mensuplarıyız. Bu milletten korkulur mu. Bu milletten korkan ancak bu milletin düşmanlarıdır. Bu milletin medeniyetinden rahatsız olanlardır” diye konuştu.

Kaynak: İHA