Babaeski'de Okul Servis Sürücülerine Eğitim

Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğince okul servisi sürücülerine 'öğrencileri taşıma güvenliği' eğitimi verildi.

Bir kafede düzenlenen eğitime, Karakol Büro Amir Vekili Gürol Cansever, Trafik Denetleme Büro Amir Vekili Yaşar Ekici, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Buyur, SS. 56 Nolu Bizim Öğrenci Servisi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İsmail Yılmaz ile şoförler katıldı.

Ekici, eğitimde, sürücülere uymaları gereken kuralları anlattı.

Servis şoförlerinin trafikte seyrederken diğer sürücülerden çok daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Ekici, servis şoförlerinin büyük bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

Öğrencilerin araç içerisinde emniyetli olmalarına dikkatli edilmesi gerektiğini anlatan Ekici, öğrencilerin emniyet kemeri takmadan servislerin hareket etmemesi uyarısında bulundu.

Ekici, servis şoförlerinin çocuklara anne ve baba gözüyle bakması ve kollaması gerektiğini kaydetti.

Daha sonra sürücülere okul servis araçları hizmet yönetmeliği, servis araçlarının denetiminde aranacak şartlar, servis sürücülerinin öğrencilerle iletişimi, öğrenci servis sürücülerinin görünümleri, öğrenci servis sürücülerinin davranış ve sorumlulukları, öğrenci servis araçlarıyla ilgili genel kurallar, öğrenci servis şoförleri ve öğrencilerle ilgili genel kurallar, uyulması gereken hız kuralları hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: AA