Aydın Referandum Platformu Hayır Diyecek

Aydın’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve sendikaların oluşturduğu Aydın Referandum Platformu, 16 Nisan 2017’de yapılacak olan referandumda hayır diyeceklerini açıkladı.

Aydın Referandum Platformu Hayır Diyecek
Aydın Referandum Platformu Sözcüsü ola Aydın Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü, referandum’da hayır diyerek özgür ve demokratik bir Türkiye’yi kurmaya çalışacaklarını ifade etti.

Karagözlü “Bizler, siyasal, sosyal ve kültürel farklılıklarımıza rağmen, 16 Nisan’da halk oyuna sunulacak olan Anayasa değişikliği konusunda ortak bir hassasiyete sahibiz. Bağımsız, laik, sosyal hukuk devleti ve Parlamenter demokrasi. Seçimimizle ya evet deyip ülkeyi nereye sürükleyeceği belli olmayan bir maceraya sokacağız, ya da hayır diyerek özgür ve demokratik bir Türkiye’yi kurmaya çalışcağız. Gitgide gerilen bir ortamda demokratik bir referandum mümkün değildir. Bir an evvel sorumluluk sahiplerinin halkımızın aydınlatılması için gerekli demokratik koşulları sağlamasını talep ediyor, halkımızı Anayasa değişikliğini dikkatlice okuyarak, ülkemizi sonu belirsiz bir maceraya sürükleyecek olan tek adam rejimini getiren bu düzenlemeye hayır demeye, parlamenter demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA