AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

'Terör örgütlerinin artık bu bölgede ilan ettikleri o korku hegemonyasını tamamen yıktık. Hakkari Van'da milletin gözünde artık umut var. Doğu ve Güneydoğu'daki bütün vatandaşlarımız terör örgütüne karşı mücadele için hazırlar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 'Terör örgütlerinin artık bu bölgede ilan ettikleri o korku hegemonyasını tamamen yıktık. Hakkari Van'da milletin gözünde artık umut var. Doğu ve Güneydoğu'daki bütün vatandaşlarımız terör örgütüne karşı mücadele için hazırlar.' dedi.

Çalık, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Özalp ilçesindeki evinde hayatını kaybeden AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun ailesine ziyarette bulundu.

Bir süre acılı aileyle sohbet eden Çalık, ardından engelli çocuklar Arafat ve Emrecan Tuci ile 104 yaşındaki Rahime ve 110 yaşındaki eşi Hüseyin Sayıner'i ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli ve yaşlı vatandaşlara evde bakım hizmeti sunduklarını, sosyal devlet anlayışını oturtmak için de onların her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını bildirdi.

- 'Bütün terör örgütleri el ele vermişler'

Sekiz çocuk babası Aydın Muştu'nun terör örgütü tarafından çocuklarının önünde katlettiğini hatırlatan Çalık, şehit ailelerini asla yalnız bırakmayacaklarını kaydetti.

Terör örgütlerinin 7 Haziran'dan sonra Türkiye'yi terörize ettiğini ve bu örgütlerin uluslararası güçlerin maşası haline geldiğini anlatan Çalık, '7 Haziran'dan itibaren saz çalarak sahnelere çıkan ve PKK'nın meclisteki uzantılarının yaptıkları açıklamaları herkes gördü. Bu süreçten sonra Türkiye'nin her yerini terör eylemleriyle kana bulamak istediler. Sadece PKK değil bütün terör örgütleri el ele vermiş vaziyetteler. PKK ve FETÖ el birliğiyle doğu ve güneydoğuda terörün güçlenmesine vesile oldu. Güvenlik güçlerimizle terör örgütlerine karşı sonuna kadar mücadele ediyoruz.' diye konuştu.

- 'Korku hegemonyasını tamamen yıktık'

Çalık, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan'ın ağabeyi Murat Ayhan'ın cenazesine katılarak, aileyi yalnız bırakmadıklarını vurguladı.

Çalık, 'Dün Hakkari'deydik, şehidimizin ailesinin yanındaydık, acılarını paylaştık. Acılarını paylaştığımız gibi mutluluklarında da doğu ve güneydoğudaki bütün vatandaşlarımızın yanındayız. Kürt halkının ve bütün Türkiye'nin temsilcisi biziz. Dolayısıyla terör örgütlerinin artık bu bölgede ilan ettikleri o korku hegemonyasını tamamen yıktık. Hakkari Van'da milletin gözünde artık umut var. Doğu ve Güneydoğu'daki bütün vatandaşlarımız terör örgütüne karşı mücadele için hazırlar. Terör örgütlerini lanetliyoruz ve onlarla sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda'nın da eşlik ettiği Çalık, ardından esnafı ziyaret ederek, halk oylaması için destek istedi.
Kaynak: AA