Ahlat'ta 'Çocuk Ve Erkek Berber Salonu' Açıldı

Bitlis’in Ahlat İlçe Kaymakamlığı Proje Ofisince hazırlanan ve KOSGEB tarafından kabul gören ’çocuk ve erkek berber salonunun’ açılışı yapıldı.

Ahlat'ta 'Çocuk Ve Erkek Berber Salonu' Açıldı
Çocuklar için özel kurulan bölümde bulunan oyuncak arabalı koltuklar ise büyük ilgi çekerken, oldukça şık dizayn edilen mekan açılışa katılanlar da tam not aldı. İş yerinin açılış törenine Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat Esnaf Odası Başkanı Mesut Şeker, bazı kurum amirleri ile muhtarlar, vatandaşlar ve esnaflar katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, "Biz proje ofisini kuralı yaklaşık 2 yıl oldu. Burada hem kamu projelerini yürüttüğümüz gibi vatandaşımıza da nasıl yararlı olabilir, işlerini nasıl genişletebiliriz diye de bir çalışma programı geliştirdik. Proje ofisimiz kurulduğundan bu yana 58 vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Esnaflarımız arasına 58 esnaf daha yerleştirdik. İlçemizin ekonomisini yeni çarklar ilave etmiş olduk. İlçemizin ürettiği gayri milli safi milli hasılayı bir miktar daha artırmış olduk. Burada da oldukça güzel kuaför dükkanı hep beraber açacağız. İnşallah buradan hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından iş yerinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından iş yerini gezen Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Çoban ve beraberindekiler, işletme sahibi Halim Adıyaman’dan iş yeri hakkında bilgi aldılar. Açılışa katılanlar, iş yerinin oldukça güzel olduğunu ifade ederek hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulundular.

İşletme sahibi Halim Adıyaman ise açılışa katılanlara teşekkür ederek, "İlçemizde ilk defa bu kapsamda bir iş yerini açmaktan dolayı oldukça mutluyum. İş yerimizde çocukların sıkılıp ağlamadan tıraş olmalarını sağlayabilmek adına oyuncak arabalı koltuklarımız bulunuyor. Bu sayede çocuklar tıraş olurken eğleniyorlar. Ayırca yine çocuk bölümümüzde boyama kitapları ve oyuncaklar bulunuyor. İş yerimizin oldukça büyük olduğu için çocuklar için oluşturduğumuz bu bölüme bayanlar çocuklarını rahatlıkla alıp tıraşa getirebilecekler. Büyükler için oluşturduğumuz berber salonumuzda ise her koltuğun karşısında Tv bulunmaktadır. Burada da beyler tıraş olurken rahatlıkla TV izleyebilecekler. Maske çeşitlerimiz ve buhar makinemizle de beylerimiz cilt bakımlarını da yaptırabilecekler. Katkılarından dolayı başta Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu olmak üzere Kaymakamlık Proje Ofisi Yetkililerine, Ahlat ESO Başkanı Mesut Şeker’e ve KOSGEB yetkililerine teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA