Adıyaman Belediyesi Çelebi Ailesine Yardım Eli Uzattı

Belediye ekipleri, evleri yanan ve bir dükkana sığınan aileye gıda ve ev eşyaları temin etti.

Adıyaman Belediyesi, 3 çocuğu engelli olan ihtiyaç sahibi Çelebi ailesine yardım elini uzattı.

Adıyaman'da yaşadıkları evde çıkan yangın sonrasında Yeşilyurt Mahallesi 2187 Sokak'taki bir dükkana sığınan Çelebi ailesine, Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ekipleri yardımda bulundu.

Dün Çelebi ailesinin ikamet ettiği evde yangın çıkması ve komşularının belediye ekiplerine bilgi vermesiyle ulaşılan aileye, Adıyaman Belediyesi kısa sürede imkanlarını seferber etti.

Hayriye ve Hasan Çelebi çiftinin 5 çocuğundan 3'ünün engelli olması ve herhangi bir geliri bulunmaması nedeniyle, aile zor şartlar altında yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Çelebi ailesi, devletten aldığı 3 aylık maaş ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Ailenin sığındığı dükkanın sahibi Yusuf Büyüktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin 3 senedir aynı evde oturduğunu kaydetti.

Büyüktaş, 'Bu aileye devletin el uzatması lazım. Belediyeye böyle bir durumun olduğunu bildirdik. Ekipler gelip tespitlerini yaptı. Battaniyeleri ve halıları yanmıştı. Bunlar temin edildi. Allah onlardan razı olsun.' dedi.

Adıyaman Belediyesi TOGEM personeli Fatih Erol ise vatandaşların araması üzerine gelip inceleme yaptıklarını söyledi.

Erol, 'Yaptığımız incelemenin ardından gerçekten ihtiyaç sahibi olan bu ailemize temin edebildiğimiz kadarıyla gıda, halı, yatak ve kanepe getirdik.' diye konuştu.

Kaynak: AA